Näiteks teatati Project Lightspeedist, mis tähendab täielikult uuesti ehitatud Messengeri rakendust. Rakenduse suurus saab uuena olema vähem kui 30 MB ning see peaks avanema välgukiirusel, sellest ka ingliskeelne nimi (Lightspeed - valguse kiirus).

Kuigi ka praegu pakutakse väiksemamahulist Messengeri rakendust Messenger Lite'i näol, on viimasel piiratud funktsionaalsus, Project Lightspeedist saab aga täisväärtuslik Messengeri rakendus, mis praegust asendama hakkab.

Lisaks sellele teatas sotsiaalmeediahiid, et toob eraldiseisvad rakendused nii Windowsi kui ka MacOS operatsioonisüsteemidele. Rakendusel saab olema täisfunktsionaalsus - sealt saab lisaks sõnumite saatmisele teha nii videokõnesid kui ka häälkõnesid. Uus arvutitele mõeldud äpp tuuakse ülemaailmselt turule veel sellel aastal.

Lisaks sellele hakatakse üha enam reaalsuseks vormima ka Facebooki juhi Mark Zuckerbergi sõnu, kelle kohaselt on sotsiaalmeedia üha enam muutumas sotsiaalseks elutoaks. See tähendab, et üha olulisemaks on muutumas väikesed rühmad ning nende vahel suhtlemine ning nn sotsiaalse avalikkuse osatähtsus peaks taas vähenema.

Nii tegeletaksegi nüüd sellega, et luua sõpradele väikesed ühised "ruumid", kus oma sisu jagada. Seal näidatakse sisu, mida jagavad need sõbrad, kellega sa Facebookis kõige enam suhtled.

Sarnaselt sellele plaanitakse tutvustada ka videovaatamislahendust, mille abil sõbrad saaks Messengerist üht ja sama videot samaaegselt nautida, mis samuti ühtib Zuckerbergi digitaalse elutoa kontseptsiooniga. Ka see teenus peaks inimesteni jõudma veel selle aasta vältel.