Nutitelefonide varustusse kuulub Huawei SuperSpectrum sensor, võimsaid suumimisvõimalusi pakkuv Huawei SuperZoom, sügavust tunnetav Time of Flight (TOF) kaamera ning optiline (OIS) ja tehisintellektil põhinev (AI) pildistabilisaatori tehnoloogia.

„Uusima Huawei P30 seeria näol on tegemist läbimurdega aastakümnete pikkuses digitaalkaamerate tehnoloogia arengus, millega pannakse paika uued reeglid ja kujundatakse ümber inimeste arusaam mobiiltelefonide fotograafiavõimalustest,“ sõnas Huawei tegevjuht Richard Yu, lisades, et Huawei SuperSpectrum sensor ja SuperZoom lääts võimaldavad viia mitte üksnes fotograafia, vaid ka videograafia täiesti uuele tasandile.

Suures pildis on keskendutud just sellele, et telefon teeks pimedas veelgi paremaid pilte, samuti lubab Huawei, et kuni kümnekordse suumi puhul saab teha väga häid fotosid. Kaamera on juba ka ettevõtteväliselt tunnustatud - kaamerate arvustamisele keskenunud DxOMark edetabelis maandus telefon tagakaamerate arvestuses esikohale, tõsi, esikaamera arvestuses jäädi siiski Samsungi uusimatele lipulaevadele alla.

Huawei P30 Pro nutitelefonide varustusse kuulub lisaks Time-of-Flight (TOF) kaamera, mis võimaldab telefonil aru saada fotode sügavusest. Täpse distantsi mõõtmise funktsiooni abil on võimalik mängida erinevate tausta teravuse (bokeh) tasanditega.

Huawei P30 seeria telefonid

Ekraan ja sisemus

Uute telefonide ekraanid on tilgakujulise kulmuga, FHD+ eraldusvõimega. Tavalisel Huawei P30 telefonil on 6,1 tolline ekraan, Pro-mudeli ekraan on pisut suurem, kokku 6,47 tolline. Ekraanivõidujooksu Huawei aga kaasa ei jookse - ekraani ja esikuva suhe on väiksem kui konkurentidel (85.8%), kuid kas seda tegelikult ongi vaja?

Seadmete seest leiab 7nm tehnoloogial põhineva Kirin 980 protsessori, tavamudelist leiab 6 GB, Pro-mudelist 8 GB muutmälu. Sisemälu on mõlemal telefonil minimaalselt 128 GB. Aku on tavamudelil 3650 mAh suurune, Pro-mudelil 4200 mAh. Juhtmevaba laadimine ning võimsam kiirlaadimine on saadaval ainult Pro-mudeli omanikele.

Huawei P30 Pro

Hind ja kättesaadavus

Huawei P30 nutitelefonid on Eestis tänasest kolmes värvitoonis müügil – must, “Õhuline kristall” (Breathing Crystal) ja “Virmalised” (Aurora). P30 hinnad Eestis algavad 699 eurost, P30 Pro 128 GB 899 eurost ning P30 Pro 256 GB 999 eurost. Seadet müüvad hetkel nii Telia, Elisa kui ka Tele2, kes kõik pakuvad lähipäevil ostjaile telefoniga kingituseks kaasa värsket Huawei nutikella.