Paremvasak vasakparem

Juba rahvafolkloor tunneb õige jalaga voodist välja astumise tähtsust. Kui päev on halb, tuju torssis ja kõik läheb halvasti, süüdistatakse ikka vasaku jalaga voodist tõusmist.

Igatahes võtsid britid 2015. aastal kätte ja selgitasid küsitlusega välja, kumb pooltest siis ikkagi parem on. Järeldus on ühene: see, kummal voodipoolel inimene magab, võib mõjutada tuju ja suhtumist oma töösse.

Kes astub vale jalaga voodist välja

Uuringu kohaselt need, kes astuvad voodist välja selle paremalt küljelt, on pessimistlikumad kui need, kes hüppavad voodist välja selle vasakult küljelt.

Voodi paremalt poolelt ärganud inimestele ei meeldi nende töö 3% suurema tõenäosusega. Sellest tulenevalt on nad 7% suurema tõenäosusega hommikuti mossis.

Võrdluseks need, kes magasid vasakul, on 10% positiivsema ellusuhtumisega ja 8% suurema tõenäosusega meeldib neile nende töö, mistõttu hüppavad nad hommikuti voodist välja heatujulistena.

Kas voodi pool on üks elu suunavatest valikutest?

Tulemuste saamiseks küsitleti tuhandet täiskasvanut. Lisaks eeltoodule joonistus uuringu tulemustest välja, et need üksikud hundid, kes eelistavad oma firma kaudu äri ajada, eelistavad magada voodi paremal poolel.

Väga laia sõpraderingiga inimesed eelistavad prantsatada aga voodi vasakule poolele.

Sealy uneekspert Neil Robinson ütles, et numbrite marginaalid on küll väikesed, aga uuring toob kindlasti välja põneva trendi - kas tõesti on võimalik, et voodi vasak pool on see parem pool?

Kus ja kuidas sina magad?

Esimene mõte on see, et ilmselt pole lihtne ülesanne koos magavaid paare panna pooli vahetama. Oma voodipoolt kaitstakse aktiivselt ja kes ikka vabatahtlikult valema poole peale läheks?

Samas näitab uuring, et vähemalt Inglismaal ei pruugi see olla probleem, sest ühel juhul kolmest magavad partnerid erinevates voodites.

Välja joonistus veel mõni põnev number - peaaegu pooled neist inimestest, kes ei jaga oma kaaslasega tekki, põgenevad kaaslase norskamise eest teise tuppa ning veerand laseb voodist jalga, kui kaaslase uni liiga rahutu on.

Ja kui voodist ei aja välja kaaslase norskamine või rahmeldamine, siis ühe inimese kümnest lükkab voodist välja lemmikloom või laps.