Tokamak reaktori eesmärk on jäljendada Päikeses toimuvaid tuumareaktsioone nii loomulikult kui võimalik ning olla seega pea lõpmatu puhta energia allikas.

"Kunstpäikese plasma koosneb peamiselt elektronidest ja ioonidest. Hetkel olemasolevad Tokamak reaktorid on võimelised saavutama kuni 100 miljoni kraadise elektrontemperatuuri plasmas, energia allikaks olevate ioonide temperatuur ulatub aga kuni 50 miljoni kraadini," ütles CNNC ametnik Duan Xuru.

HL-2M Tokamak reaktori ioonide temperatuur peaks aga olema seniste loodud reaktorite omast umbes poole võrra kõrgem ning see ületaks isegi "päris" Päikese ioonide temperatuuride umbes seitsmekordselt. Just selle temperatuuri saavutamist peavad teadlased ka peamiseks takistuseks ülesande saavutamisel.

Teised kaks olulist probleemi, millele veel lahendust otsitakse, on tuumasünteeside toimumise piiramine võrdlemisi väikesesse ruumi ning plasma vajaliku tiheduse hoidmine.

Hiinlaste edusammud oleks kasuks ka ITER projekti tarvis - tegemist on 35 riiki koondava töörühmaga, mis tegeleb uudsete energialoomissüsteemide arendamisega. Üheks kõige perspektiivikamaks sellistest tehnoloogiatest peetaksegi just tokamakreaktoreid, mis kasutavad plasma sulustamiseks sõõrikukujulisi magnetväljasid.