Kaks levinud laitust Samsungi aadressil on see, et mudelite rohkus tekitab segadust ja Androidi opsüsteemil on liiga palju kohustuslikke tootja äppe kaelas, mida ei saa kustutada.

Tundub, et firma on mõlemad kaebust lõpuks kuulda võtnud ja kavatseb neile lahendused leida, mis nende telefonide mainet parandaks.

Esiteks tutvustas hiljuti Samsung oma nutiseadmete uut kasutajakeskkonda One UI, mis on senistest TouchWizist ja Samsung Experience'ist puhtam ja minimalistlikum, nagu paljudele Androidi opsüsteemi fännidele meeldibki.

ekraanitõmmis

Suhtelise puhtuse ja minimalismiga kaasneb uuem disainikeel, mh ümaramate nurkadega ikoonid ja püüd tõsta kesksele kohale "see, mis kasutajatele tähtis".

See tähendab näiteks focus blocks'ide kasutamist ehk sarnaste asjade kokkukogumist ja üldse arvestamist, et tänased telefonid on pigem suure ekraaniga, nii et sellisel peab olema mugav navigeerida.

ekraanitõmmis

Üks näide on SMS-ide ja MMS-ide äpp Messages, kus ülemise kolmandiku seadme ekraanist moodustab nn vaatamisosa ja ülejäänu interaktiivne osa. Klõpsad alumises osas sõnumil ja ülemises ilmub eelvaade, näiteks.

Teine näide on liigutada Share- ehk sisu jagamise nupp ekraani alaossa, kus seda on pöidlaga kergem tabada. Üldine trend ongi muuta kergemaks jõuda selleni, mis tähtis, nii ülesehituse osas kui ka puhtfüüsiliselt.

ekraanitõmmis

Lisatud on ka Night Mode (öörežiim), mis esitab valget teksti mustal taustal nagu Google'i lahendus Pixel Standile.

Kasutajakeskkonda saab ka telefoni värvuse järgi seadistada, nii et lilla telefon pakub ka lillat kasutajakeskonda vms.

Esitluse põhjal tundub vähemalt Galaxy-telefonide kodulehekülg tõepoolest senisest puhtam, ilmaäpp on pisem ja Google'i otsiriba läbipaistvam.

Uue kasutajakeskkonnaga Samsungi telefone on lootust näha järgmise aasta alguses, tõenäoliselt alustades kevadise tipptelefoniga Galaxy S10, või mis iganes see nimeks saab.

Teiseks

Samsungi eri telefonimudelite rohkus on viinud selleni, et nad otsustasid kogu süsteemi selgemaks muuta.

Kõlakate järgi jäävad alles neli peret:

* tipptelefonide sarjad Galaxy S ja Galaxy Note

* peaaegu-tipptelefonid sarjas Galaxy A (teistel tootjatel on sama asja jaoks nn mini-mudelid järelliitega mini, compact vms)

* soodus- ja keskklassi esindajad sarjas M (senised sarjad Galaxy J, C ja On).

Miks Samsung arvab endiselt, et S ja Note peaksid moodustama eri sarjad, kuigi nende peamine erinevus on Note'ile lisatud puutepliiats, jääb küll vähemalt mulle segaseks.