Rünnak Delfile algas hinnanguliselt kell 14:45 ning keskenduti just www.delfi.ee veebilehe ründamisele. Ründe tõttu oli raskendatud ligipääs Delfile ning ka teistele Ekspress Grupi väljaannetele, teatud ajavahemikus ei saanud näiteks Delfit välismaal lugeda.

Umbes samal ajal rünnati RIA andmetel ka politsei veebilehte. Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus tuvastas suurenenud võrguliikluse PPA veebilehel kell 13:53 ning kinnitas teenustõkkerünnaku toimumist. PPA koduleht oli uuesti kättesaadav alates 14.30 ning kõiki teenuseid oli võimalik kasutada.

RIA andmetel teateid teiste teenustõkkeründe alla sattunud veebilehtede kohta eile ei olnud. Delfi andmetel võisid rünnaku alla sattuda ka teised veebilehed, kuid täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Teenustõkestusrünne (DoS) on tahtlik teenuse käideldavuse häirimine, mille võib tekitada süsteemi või võrguühendust üle koormates või süsteemi muul moel kahjustades. Tihti kasutatakse rünnete läbiviimiseks ja teenuse töö katkestamiseks ära ka teadaolevaid seadmete tööd peatavaid turvanõrkuseid. Ründe korral on tulemuseks teenustele ligipääsu puudumine nii oma töötajatele kui ka välistele klientidele.