Abraham Lincoln Presidential Library nime kandev ühing laenas 2007. aastal 23 miljonit dollarit, mille eest osteti palju erinevaid Lincolniga seotud esemeid, mida presenteeriti ühingule kuuluvas muuseumis. Näiteks kuuluvad kollektsiooni Abraham Lincolni legendaarne torukübar, tema juukselokid ning verest läbi imbunud kindad, mis presidendil tema 1865. aastal toimunud mõrva hetkel käes olid.

Kollektsioon, mille jaoks raha laenati, koosnes 1400 esemest ning selle eelmisteks omanikeks olid Louise ja Barry Taper. Louise Taper luges 1970ndatel Lincolni eluloo kohta ning pärast seda sai Ausa Abe'i kohta uurimine ning tema elulooga seotud esemete kogumine naise jaoks kinnisideeks. Pärast varaka Barryga abiellumist sai naine oma hobi tarvis ka rohkem rahalisi vahendeid ning 90ndateks oli tal juba ulatuslik Lincolni esemete kollektsioon, mille ühing 2007. aastal ära ostis.

Ausa Abe'i legendaarne torukübar

Ühingu juht Carla Knorowski ütles History.com-ile, et annetajate toel on küll 15 miljonit dollarit võlga tagasi makstud, kuid 9 miljonit on siiani puudu. Laenu tähtaeg on järgmise aasta oktoobris. Lisaks annetajatelt raha saamisele on ühing maha müünud mõned kollektsiooni kuulunud esemed, mis otseselt Lincolniga seotud ei olnud, näiteks nagu Marilyn Monroe kleit, kes oli samuti suur Lincolni austaja.

Enne, kui ühing Lincolni esemete kallale läheb, üritatakse viimases hädas veel raha kätte saada ühisrahastuse abil. Ühing on loonud kampaania ühisrahastusplatvormil Kickstarter, mille abil on praeguseks kogutud umbes 32 000 dollarit.