Insenerid naljatlevad, et ärkamise ja Marsi avastamisega seotud muusika aitab liiga pikaks ajaks "unne jäänud" kulguri üles äratada. Teadlased on isegi hakanud koostama eraldi esitusloendit, mille saatel aega mööda saata, kuni Marsi atmosfääri läbipaistvus suureneb ning tekivad paremad võimalused kulguriga ühendust saada.

Viimane kontakt Marsil tormi kätte jäänud kulguriga oli 10. juunil. Teadlaste hinnangul on kulguri tõrked seotud akude madala energiatasemega, mille tagajärjel on missioonikell valeks läinud. Seetõttu võivad esineda probleemid kulguri õigeaegsel iseseisval "ärkamisel".

"Meeskonna moraaliga on lood olnud hüplikud," ütles Michael Staab, kulguri meeskonda kuuluv insener Tech Timesile. "See on esimene kord, kui Opportunity lõpetas meiega rääkimise ning ei tulnud liinile tagasi õigel ajal," selgitas ta.

Nüüd ongi inseneridel plaanis enda meeleolu heatujuliste laulude abil üleval hoida. "Me lihtsalt kuulame muusikat, kuni ta meiega rääkida otsustab," naljatles Staab. Lisaks muusika kuulamisele tegelevad meeskonnaliikmed ka igapäevaselt kulgurilt tulevate signaalide kuulamisega, siiani pole sealt aga midagi kuulda olnud. Peale selle saadetakse päevas kolm korda välja ärkamiskäsku.

Inseneride esitusloendisse kuuluvad muuhulgas sellised hitid nagu "Wake Me Up Before You Go-Go", "Dust in the Wind", "Here Comes the Sun", "Rocket Man", "Keep Yourself Alive", "Life on Mars" ja "Space Oddity". Meeskonnaliikmed naljatlevad, et viimases hädas kuulatakse Gloria Gaynori laulu "I Will Survive".