MIT Technology Review vahendab, et Church ütles intervjuus, et hiirtega on juba eksperimente tehtud ja nüüd on liigutud edasi koerte peale. Koera noorendamise eest on peremehed nõus head raha maksma, kuna mõte sellest, et su neljajalgne parim sõber värske ja reipana aastakümneid su kõrval püsib, on ju tore.

Kui koertenoorendustehnoloogia edukalt tööle saadakse, vastav toode luuakse ja sellega piisavalt raha teenitakse, on plaanis edasi liikuda inimkatsete juurde.

Popular Mechanics kirjutab, et varem on sellist vanuse tagasikeeramist katsetatud kärbeste ja vihmausside peal ja nende eluea pikkust on suudetud paari lihtsa geenimuutmisnõksuga kahekordistada. Hiirte puhul on katsetatud vereülekandeid, kus noore hiire veri vanemale üle kantakse; sellise meetodiga on võimalik vanema looma biomarkerid viia nooruslikule tasemele.

Koertest on kavas esimesena ette võtta dobermannid ja kokerspanjelid, kel on soodumus südamehaigusteks. Väikestest Cavalier King Charlesi spanjelitest surevad umbes pooled enne 10-aastaseks saamist südamehaigusesse.

Ehkki Rejuvenate pole veel avalikustanud, milles nende koertel kasutatav meetod seisneb, võib see sarnaneda geeniravile, mida on kasutatud hiirte südamehaiguste ja –kahjustuste raviks ja peatamiseks. Churchi labor on töötanud läbi üle 60 erineva ravimeetodi, et muundada kaht geeni, millest sõltuvad neli peamist vanusega seotud haigusgruppi – südame-, neeru- ja suhkruhaigus ning ülekaalulisus. Tulemused on olnud Churchi sõnul lausa „silmi pungi ajavad.“

Milline erinevus on haiguse vältimise ja vanuse tagasipööramise vahel? Church ütleb, et küsimus on selles, kas vana koera keha suudab paraneda nagu noore oma.

Vanuse tagasipööramine lemmikloomadel tõstatab mõistagi ka palju eetilisi küsimusi. Mis siis, kui koer elabki lõpuks palju kauem, kui ta omanik? Millise piirini lemmikloomadel tehtavate katsetega minna võib? Millised kõrvalnähud katsetel olla võivad?
Igatahes: nagu MIT Technological Review kirjutab, on Churchi lõplik soov see, et inimesel oleks 22-aastase keha, ent 130-aastase kogemused.