Jose "ülendati" kolmapäeva õhtul troopilisest tormist esimese kategooria orkaaniks tänu sellele, et tipptuulekiirus tõusis 125 kilomeetrini tunnis (35 m/s), hiljem paisus tuule tugevus juba 145 kilomeetrini tunnis (40 m/s). Täna keskpäevase seisuga on see juba kolmanda kategooria orkaan.

Jose prognoositav teekond reede keskpäevase seisuga.

UAS Ookeani ja Atmosfääri Administratsiooni (NOAA) meie aja järgi täna keskpäevase kaardi pealt näeme, et Jose mandri-Ameerikani (kus hetkel Irmaks valmistutakse) ei liigu, möödudes Kariibi mere suurematest saartest põhja poolt ja jõudes kolmapäevaks Bermudast lõunasse, kus see leebuma peaks.

Weather Channeli meteoroloog ütles NBC uudiste vahendusel, et Jose ei ole USA maismaaosale nii suur oht kui Irma, mille eest praegu Floridas evakueerutakse. Kuid Tuulealused saared (osa Väikestest Antillidest) võivad ikkagi tema hinnagul põntsu saada.

Irma on juba annaalidesse läinud võimsaima registreeritud Atlandi orkaanina. Barbuda president Gaston Browne ütles juba, et torm oli enneolematu ja 95 protsenti saare hoonestikust on hävinud. Nüüd, Jose saabumise eel, kaalub Browne elanike evakueerimist.

Lisaks Josele moodustus Mehhiko lahe lõunaosas veel ka selle orkaanihooaja kuues orkaan (Jose oli viies) nimega Katia. Et orkaanihooaja tipp on 10. september, võib neid veel oodata.