Viiekümnendais eluaastais naist hammustas kodutu kass. Ta toimetati küll arstide hoole alla, ent suri siiski kümme päeva hiljem. Naisel olid kõrge palaviku ja trombotsütopeenia (vereliistakute vähesus) sümptomid. Need viitasid viimasel ajal Aasias puukidega levivale nakkushaigusele, mida nimetataksegi tugeva palaviku ja trombotsütopeenia sündroomiks (inglise keeles Severe fever with thrombocytopenia syndrome (SFTS)). Esimesed juhtumid registreeriti Hiinas, nüüd on see liikunud ka Lõuna-Koreasse ja Jaapanisse.

Kuigi sümptomid viitasid puugilt pärinevale nakkushaigusele, ei olnud kusagil märki sellest, et puuk võinuks naist ennast hammustada. Arstid järeldasid, et SFTS levis haruldasel kombel naise organismi hoopis läbi kassi hammustuse. Tervishoiministeeriumi esindaja ütles uudisteagentuurile AFP, et selline asjade käik pole küll sajaprotsendiliselt kinnitatud, aga on väga tõenäoline.

Aasias haigestub SFTS-i igal aastal umbes 60 inimest, suremus on 20 protsendi ringis. Vaktsiini või ravimit otseselt selle haiguse vastu pole - võimalik on ravida vaid sümptomeid nagu palavik või kõhulahtisus. Mõningate hinnangute järgi on viirus tekkinud suhteliselt hiljuti, alles 50-100 aastat tagasi.