See väike tühiasi, et telefoni veel saadaval pole, ei takistanud seadmel aga nimekas pingereas üllatusesineja kombel esikohale sööstmast.

DxOmark nimetab HTC U11 kaamerat seni parimaks mobiilikaameraks üldse, mille särav koondhinne on 90/100.

Nii palju pole sait ühelegi mobiilikaamerale seni andnud, teisel kohal on Google Pixel (89/100), kolmandat kuni kuuendat kohta jagavad aga HTC 10, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S7 Edge ja Sony Xperia X Performance – kõigil tulemuseks 88/100.

Siin on märkimist vääriv lisatõik, et Google Pixel on tegelikult samuti HTC toodetud, aga Google'i tellimusel, nii et kannab viimase nime.

DxOMarki esindajad leiavad, et U11 saab pildistamisel kõigis põhilistes aspektides hästi hakkama, eriti, mis puudutab autofookust.

Mis see DxOmark on?

Fortele andis lühikommentaari fotoasjatundja ja tehnoloogiaajakirjanik, Photopointi ajaveebis kirjutav Lauri Veerde:

DxOmark.com on usaldusväärsemaid ja laiahaardelisimaid allikaid, mis hindab eri kaamerate pildisensorite omadusi ja esitlusvõimet. Sait on eriliste pikslipiilujate lemmikleht, sest läheb tehnilistes analüüsides hästi süvitsi.

Sensori kõrge koht DxOmarki tabelis tähendab reeglina, et seda kasutava kaamera pildikvaliteet on kõrge. Käsitlemismugavuse, funktsionaalsuse jne omadusi DxOmark aga ei hinda.