Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaemüügis tänavu jaanuaris 8 miljoni euro eest 28 600 mobiiltelefoni. Neist 24 000 ehk 79% on nuti- ja 4600 ehk 21% tavalised nuputelefonid.

Võrreldes 2016. aasta jaanuariga kasvas müügikäive 13,7% ja tükimüük 5% võrra. Jaeturul keskmine nutitelefoni müügihind oli 329 eurot.

Mulluse kuupõhise statistika põhjal on telefonide müügirekordid Eestis tavalised, Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema aga usub, et lähitulevikus telefonimüük aeglustub.

"Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt on nii tarbijate kui ka kaubandusettevõtete ootused inflatsioonile tõusnud. Jaanuaris oli inflatsioon Eestis 2,7% ning aktsiisitõusud veebruaris lisavad sellele hoogu juurde," selgitab Seema.

"Kuna palgad enam samas tempos ei tõuse, siis võib lähikuudel oodata tarbijate ettevaatlikumat suhtumist suurematesse ostudesse."

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul oli jaanuarimüük tavapäraselt tagasihoidlikum kui aasta teistel kuudel, kuid ületas siiski tunduvalt eelmise aasta jaanuari tulemusi.

"Elisas müüdi võrreldes eelmise aastaga nutitelefone viiendiku võrra rohkem. See, et käesoleva aasta jaanuar tõi niivõrd ilusa tulemuse, on kindlasti märk sellest, et lisaks jõulupakkumistele on kliendid harjunud ootama ka aasta alguses toimuvaid hooajalisi soodusmüüke. Oodatakse laotühjendusmüüke, millega operaatorid teevad ruumi uuetele mudelitele," rääkis Hiiepuu. "Saab öelda, et rõivatööstuse trend on liikunud nüüd ka
tehnikamaailma."