Mate 9 on oma esimene Mate, mis ilmub ka säärasel tähtsal turul nimega USA. Nii et see pole pole mingi niisama kudistaja, vaid hoolega kokku pandud ja tõsist rammu tulvil.

Asi pole vaid USA turus. Huawei tunnistab avalikult, et tahab Apple'i teiselt kohalt kukutada ja Samsungi järel suurimaks telefonitootjaks tõusta. Seda kõike järgneva paari aasta jooksul.

Nagu Huawei tegevdirektor Richard Yu ütleb: "Võidame Apple'i samm- ja innovatsiooni-haaval. Võimalusi on palju. Tehisintellekt, VR, täiendatud reaalsus. See on nagu autodega kihutamine. Igas kurvis või pöördes on võimalik konkurentidest ette minna."

Aga vaatame telefoni. Peaaegu raamita ekraan ja ümarad ääred annavad sellele kena välimuse ning muudavad 5,9-tollise ekraani käes meeldival moel pisemaks, nagu kirjutab Engadget.

Mate 9 pole Mate 8-st sisuliselt väga erinev, ainult natuke võimsamaks muudetud. Suurimad arengud on kahe Leica objektiiviga kaamera ja aku, mida saab kiirlaadida.

Üks omapära on veel: tarkvara, mis püüab omaniku kasutustavad selgeks õppida ja akut sellega arvestades säästlikult kasutama õppida.

Kui sul on näiteks kombeks "näoraamatut" külastada ja siis kohe mingi mäng käivitada, siis telefon hakkab juba FB sessiooni ajal protsessori- ja mäluressursse mängu jaoks optimeerima. Teoorias kõlab väga hästi.

Kevadise Huawei mudeli P9 kombel on tagakaameral kaks Leica objektiivi. Videosalvestamise puhul on huvitav ka see, et mikrofone on neli, kõik mürasummutusega, ja heli jäädvustavad ainult need, mis on objektiiviga samas suunas. Siis jääb vähem taustamüra peale loodetavasti.

Foto: tootja

Mate 9 põhinäitajad:

Mõõtmed ja kaal: 156,9 x 78,9 x 7,9 mm / 190 g

Ekraan: 5,9 tolli, IPS LCD, 1080 x 1920 pikslit, 373 pikslit tollile

Tarkvara: opsüsteem Android 7.0, kasutajakeskkond Huawei EMUI 5.0

Kiip: Hisilicon Kirin 960 (neli 2,4 GHz Cortex-A73 ja neli 1,8 GHz -A53 tuuma); Mali-G71 MP8 graafika

Mälu: 4 GB töömälu, 64 GB andmeruumi, tunnistab kuni 256 GB SD mälukaarti

Põhikaamera: kahe objektiiviga, mustvalge 20 MP ja värviline 12 MP, f/2.2, Leica optika, OIS ja kahekordne suum, faasituvastus ja laser-autofookus, kahe tooniga LED-välk, panoraam, HDR, 2160p video 30 k/s

Esikaamera: 8 MP, f/1.9, 1080p video

Andmeside: telefon saadaval ühe või kahe nano-SIM-kaardi pesaga; HSPA 42,2 / 5,76 Mbit/s, LTE-A Cat12 600/150 Mbit/s; Bluetooth 4.2, wifi ac, DLNA, WiFi Direct, pääsupunkt; A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO; IR, NFC; USB-C 1.0, sõrmejäljesensor

Aku: 4000 mAh, mitte-eemaldatav; kiirlaadimine (poole tunniga 60%)

Hind: 700 eurot

Mate 9 Porsche. (Foto: tootja)

Aga luksvariant?

Nagu viimasel ajal nutitelefonide koorekihi puhul tavaline, ilmub ka Mate 9-st veidi glamuursem ja mõistagi kallim variant.

See ei kanna järelliidet Pro nagu varem kõmutatud, vaid Porsche Design. Nagu nimest mõista, sündis see koostöös Porschega, kellele on sõidukite kõrval ammu kombeks nn elustiilitooteid müügile tuua.

Telefon on põhimõtteliselt sama, aga ekraan on kumer, natuke pisem (5,5 tolli) ja kõrgema resolutsiooniga (1440 x 2560 pikslit). Andmeruumi on koguni 256 GB ja töömälu 6 GB. Ainuke värvivalik on must, tavaline Mate 9 pakub kuute erinevat.

Kuna see on Porsche, siis ära looda seda odavalt saada. Täpsemalt on vaja maksta 1400 eurot, millest kuulmine pani esmaesitlusel kuuldavasti inimesed ahhetama. Nii kallist kõrgema otsa telefoni luksvarianti pole keegi veel pakkunud.