Nypost.com kirjutab, et saate tegijad andsid USA esindajatekoja liikmele Ted Lieule uue iPhone`i. Siis anti turvauuringute laboratooriumile Security Research Labs ülesandeks telefoni häkkida. Nood said selleks kõigest Ted Lieu uue telefoninumbri, ei midagi muud.

Häkkijad olid napist juhtlõngast hoolimata ehmatavalt edukad ja said kongresmeni telefonist kätte rohkelt tundlikku infot. Niipea, kui neil oli number olemas, said nad hakata kõiki Lieu kõnesid pealt kuulama ja salvestama, samuti loeti ta sõnumeid ning määrati kindlaks ta asukoht.

Probleem, tänu millele labor Lieu telefonile ligi pääses, ei seisne aga otseselt mitte Apple´i turvapoliitikas, vaid selles, kuidas erinevad maailma mobiilivõrgud omavahel ühendatud on. Laboritöötajad avastasid, et seitsmekümnendaist pärineval protokollidesüsteemil SS7 ehk Signaling System 7 on üks oluline viga, mis mõjutab sõna otseses mõttes kõiki mobiiltelefone omavaid inimesi planeedil. SS7 on süsteem, millest on kuulnud vähesed, ent seda on kõigil vaja selleks, et me saaksime üksteisele helistada ja sõnumeid saata. Tänu sellele saavad erinevad telefonioperaatorid üle maailma üksteisega ühenduda.

Samas toonitatakse saates, et suurem jagu häkkereid telefonidesse sissemurdmiseks tavaliselt seda teed ei lähe.

Huvitavat, pea veerandtunnist saateosa saab vaadata siit.