Meie Lena võttis ette ja luges erinevaid uuringuid, mis naiste-meeste autojuhtimise paremuse teema tehtud ning teeb alljärgnevalt lühikokkuvõtte. Et pühade ajal oleks sellega rahu majas!

Kui teile pakuvad huvi meeste ja naiste vahelised erinevused, siis vaadake, kuidas nad autoga sõidavad- auto juhtimine on tegevus, kus eri iseloomuomadused hästi esile pääsevad. Teaduslikud uuringud, kindlustusseltside statistika ja võib-olla ka teie enda kogemused näitavad, et sugupoolte vahelised erinevused autojuhtimises on põhjustatud parajast portsust bioloogilistest, psühholoogilistest, sotsiaalsetest ja isegi evolutsioonilistest teguritest.

KES ON PAREM?

Oleneb, mille alusel paremust hinnata. USA ajakirjanik ja bestselleri “Traffic -Why We Drive the Way We Do” autor Tom Vanderbilt väidab uuringuandmetele tuginedes, et mehed on tehnilistelt oskustelt paremad autojuhid ning nad ka peavad end ise keskmisest paremateks juhtideks.

Uuringus, mille käigus erineva kogemusega mees- ja naisautojuhid pidid parkimismajas parkima, suutsid mehed seda teha kiiremini ja täpsemalt. Statistika põhjal saavutavad Ühendkuningriigis liikluseksami sooritamisel noored mehed paremaid tulemusi kui noored naised.

”Jaan, ära kihuta niimoodi! Ma parem jään hiljaks, aga tahan siiski ellu jääda!”

MEESAUTOJUHID

Meeste paremaid tehnilisi oskusi ja suuremat kindlust rooli taga kipub nullima aga asjaolu, et nad sõidavad agressiivsemalt, riskivad rohkem, ületavad kiirust ja istuvad sagedamini ebakainelt rooli kui naised. Vastavalt statistikale on meestel lausa 77% suurem tõenäosus saada autoõnnetuses surma kui naistel.

”Memm, no kui sina rooli istud, siis me sureme mõlemad enne vanadussurma, kui kohale jõuame.”

NAISAUTOJUHID

Kuigi statistika kohaselt on naised ohutumad autojuhid, siis levinud stereotüübi kohaselt naised autosõiduga hakkama ei saa. Psühholoogid on uurinud, kas naised ise usuvadki nii ja lasevad end sellest stereotüübist niivõrd mõjutada, et see avaldab reaalset mõju nende sõidusooritusele ning enesekindlusele rooli taga.