Jamboni sõnul on pealinn liiga killustatud riiklike ja regionaalsete võimude poolt, mis raskendab seal terrorismivastast võitlust, vahendab Politico.

Jambon ütles, et kõige rohkem panevad teda muretsema niinimetatud „üksikud hundid“.

„Me oleme praegusel hetkel organiseeritud Islamiriigi võrgustikus olevate inimeste tuvastamiseks ja nende vastu võitlemiseks,“ ütles Jambon. „Mis mind öösel ärkvel hoiab, on mees, kes istub arvuti taga ja otsib Islamiriigi ja vihajutlustajate sõnumeid.“

Jaanuaris Verviers’s toimunud sündmused ei olnud, nagu varem arvati, kavandatud suure rünnakuna politseijaoskonna vastu. Kolm terroristi kavatsesid röövida ühe vormiriietuses politseiniku ja ta veebikaamera ees tappa, rääkis Jambon.

Verviers’ rünnaku avastamine ja ärahoidmine oli tõestus, et Belgia terrorismivastane tegevus on paranemas. Siiski on raske vastu seista Islamiriigi oskuslikule värbamistegevusele, mille raames saadetakse välja 100 000 Twitteri sõnumit päevas potentsiaalsetele värvatavatele. Värbamiseks kasutatakse ka Playstation 4, mille kasutajad võivad omavahel suhelda viisil, mida on võimudel raske tuvastada. Jamboni sõnul on Playstationit isegi raskem jälgida kui WhatsAppi ja teisi nutitelefonirakendusi.