Siis selgus, et vaatamata andmete saatmise väljalülitamisele mingid andmed siiski liiguvad endiselt Microsofti serveritesse, kirjutab AM.ee.

Kuid veebileht Hacking Defended Experts kirjutab, et Windows 10-sse on ka sisse ehitatud kõik vahendid kasutaja järele nuuskimiseks, mida luureasutused või pahatahtlikud häkkerid vajaksid.

Botnet

Windows 10 seadetest võib välja lugeda, et selle operatsioonisüsteemiga masin osaleb Microsofti nn botnetis, kogub arvutist andmeid kontaktide, kalendrisissekannete ja kõne kohta, saadab käekirjanäiteid, salvestab klahvivajutusi.

Kasutajatingimustes on öeldud, et seda kõike tehakse Windows 10 parema toimimise nimel ja kellegi andmeid personaalselt ei analüüsita.

Windows Defenderit saab küll ajutiselt välja lülitada, kuid Windows 10 lülitab selle mõne aja pärast automaatselt tagasi sisse.

Windowsi uuenduste installimist ei saa kasutaja ära keelata. Saab vaid valida, millal need peale installitakse.

Telemeetria

Enterprise Editionis saadetakse telemeetria-andmeid ka siis, kui seda ei soovi. Kuidas seda kõrvaldada, vaata jooniselt.

Keylogger

Privaatsuse täiendavatest seadetest leiab lause, et Windows 10 jagab kasutaja klahvivajutusi Microsoftiga, et muuta paremaks veebilehitseja kasutamine. N-ö ennustava kirjutamise saab sealt seadetest välja lülitada.