Vaikusetsoon (The Quiet Zone) on mõnevõrra Eestist väiksem, 34 000 ruutkilomeetrine ruudukujuline ala Virginia ja Lääne-Virginia osariikide piiril, haarates endasse ka jupi Marylandist. Ametlikult loodi see ala 1958. aastal, et kaitsta Green Banki raadioteleskoopi ja Sugar Grove'i  sidejaama kahjuliku segamise eest.

National Radio Astronomy Observatory (NRAO) raadioteleskoop paikneb Green Bankis, Lääne-Virginias. USA valitsussidet ja ühtlasi kogu idaranniku sidepidamist kontrolliv Sugar Grove'i jaam sellenimelises kohas samas osariigis. Kuigi seadus seda ei määra, kaitseb tsoon ka USA mereväe infooperatsioonide juhtimiskeskust (NIOC), mis asub 2002. aastast samuti Sugar Grove'is. Seega pole päris üheselt öeldav, kas kaitseala on teadus- või luuretöö huvides. Sugar Grove'i raadioteleskoop ja NIOC on olulisimaid lülisid elektroonilise luure võrgustikus ECHELON, mida haldab NSA. Sugar Grove'i jaam on kavas küll sulgeda tänavuse aasta septembri lõpuks.

Nn vaikusetsoon (United States National Radio Quiet Zone) on piirkond, mis jääb laiuskraadide 37° 30′ 0.4″ N ja 39° 15′ 0.4″ N, ning pikkuskraadide 78° 29′ 59.0″ W ja 80° 29′ 59.2″ W vahele.
National Radio Quiet Zone

NRAO on täielikult pööratav raadioteleskoop, sada meetrit laia paraboolantenniga, mis on maailma suurim liigutatav ehitis maapinnal, samas paikneb ka rida väiksemaid teleskoope. Raadioteleskoop püüab signaale nii meeter- kui millimeeterlainealas, andes astronoomidele hädavajalikku teavet maailmaruumi kohta, tuvastades näiteks pulsareid valgusaastate kauguselt.

Praegune teleskoop püstitati küll aastal 2000, sest eelnenud, 1962. aastal valminud 90,44 meetrit laia parabooliga teleskoop oli 1988. aastal koost lagunenud. Kogu teleskoop kaalub 8500 tonni ja on 148 meetrit kõrge.

Enamik saatejaamu vaikusetsoonis on sunnitud ja kohustatud töötama piiratud energiaga ja ülimalt suunatud antennidega, televisioon on paratamatult surutud kaablitesse või satelliiditaldrikutesse, eriti karm on reglement aga teleskoopide kümnemiilises raadiuses. Tsoonis on lubatud küll päästeteenistuste erakorraline raadioside, ka on piirkonnas töötav ja kuuldav üks kohalik raadiojaam Allegheny Mountain Radio, vaid ühe jaamaga AM-lainealal, mille segamise eest teleskoop on kaitstud.

NRAO raadioteleskoop:

NRAO näeb ka üsna täpselt ära, kas regioonis töötab muid elektromagnetkiirgust väljastavaid seadmeid, olgu siis jutt mikrolaineahjudest, wifi-ruuteritest või vigastest elektriseadmetest. Sealsetel teadlastel ei ole küll karistamise õigust, kuid kodanikke õhutatakse tugevalt selliste seadmete kasutamisest hoiduma. Ka bensiiniautode kasutamine raadioteleskoobist miili raadiuses on keelatud, kuna süütevõtme keeramine häirib raadiosidet.

On ameeriklasi, kes kardavad, et nad kannatavad ülitundlikkust elektromagnetvälja suhtes, seega nende jaoks on see lausa kauaoodatud pelgupaik maailma müra eest.