Täpsemalt juba umbes 30 aastat tagasi surnud, aga tema säilmed olid endiselt kodus voodis, kus lamades mees kunagi teise ilma lahkunud oli.

Kuidas selline asi võimalik on? Leinama jäänud pere abiga, kes asja mitte ainult ei varjanud, vaid ka uudishimulikke uurijaid (sh pensioniedastamisega seotud ametnikke) eri aegadel ka usinalt eemale peletasid, väitega, et "ta ei taha kedagi näha".

Mumifitseerunud (või mumifitseeritud) keha, kelle isikut tuleb siiski veel ametlikult kinnitada, lamas voodis, kandis aluspesu ja pidžaamat ning oli kaetud tekiga.

Kato sugulased selgitasid kogu lugu politsei esindajatele nii, et mehest oli saanud "elav buddha" ja ta otsustas juba enam kui 30 aasta eest mitte midagi muud teha kui oma toas viibida.

Küllap motiveeris lähisugulasi ülalkirjeldatud kummalise "peitusemänguga" tegelema ka Kato pension, mida lisandus tolle abikaasa surma järel kuue aasta jooksul umbes 9,5 miljoni jeeni (ümmarguselt 68 100 eurot) eest.

Keegi oli osa rahast hiljuti muide sularahaautomaadi abil kontolt eemaldanud. Tundub, et ka elavad Buddhad vajavad materiaalset tuge.

Ülalolev foto sünnipäevaõnnitlus-koogist on illustratiivne.