Kuna versiooni nimi muutus vaid ühe kümnendiku võrra, siis võiks arvata, et uues operatsioonisüsteemis midagi uut ja silmapaistvat ei ole, avaldab ajaveeb The Technorat.

Kuid siiski, uuendusi on piisavalt ja neist tähelepanuväärseimatest ma selles postituses kirjutangi.

Esiteks pean ma ütlema, et uus Androidi versioon ei hakka tööle kõikidel telefonidel, nii et kõigil Androidikasutajatel pole veel põhjust rõõmustada.

Opsüsteemi-värskenduse saavad praeguste andmete järgi ainult mõningad telefonimudelid nagu näiteks HTC One, Google Nexus 4 ja 5, Samsung Galaxy Nexus, Motorola Moto X, Droid X ja teised samast mudelisarjast.

Samuti saavad värskenduse sellised tahvlid nagu Google Nexus 7 (nii uuem kui ka vanem versioon) ja Nexus 10.

Kui teie olete nende seadmete omanik, siis on teil vedanud ning te saate värskest Androidist rõõmu tunda. Kui aga teie seadme OS-le uuendust ei tule, siis võite rõõmu tunda sellest, et keegi teine sai selle uuenduse osaliseks.

Niisiis, mina loetlen järgnevalt Android KitKati viis tähelepanuväärseimat uuendust.

Uuenenud häälkontroll ja otsingusüsteem

Nüüdsest on Google Now veidi targem, veidi täpsem ja isegi veidi "inimlikum".

Google Nowle saab anda otsingukäsklusi ning ta otsib infot nüüdsest ka seadmele paigaldatud rakendustest.

Now lülitub sisse, kui liikuda peapaneeli kõige äärmisesse aknasse või libistada esikpaneelil sõrmega alt üles.

Nexus 5-l lülitub Now sisse häälkäsklusega "OK Google" või "OK Google now". Häälkontrolli abil on võimalik lisaks otsingusõna andmisele vajalik rakendus sisse lülitada või tekstisõnumit dikteerida.

Süsteeminõudmised on madalamad

Uue Androidi süsteeminõudmised on senisest madalamad, nii et seda on teoreetiliselt võimalik jooksutada ka vanematel seadmetel.

OS oskab nüüd rohkem ja täpsemini arvestada seadme tehniliste parameetritega ja seega peaks Android sujuvalt ja kiiresti töötama igal seadmel, millele uus OS-i versioon on kättesaadav.

Operatsioonisüsteem on arendatud nii, et OS kulutaks optimaalselt seadme riistvara resursse ja sellisel viisil teeb kasutajaliidese töö sujuvamaks.

Kasutajaliidest on uuendatud

Uue Androidi-versiooni kasutajaliides on puhtam, läbipaistvam ja ma võiksin isegi öelda et see on ilusam. Kuid ilu on siiski vaataja silmades ning igaüks otsustab ise, kas talle meeldib sellise väljanägemisega kasutajaliides või mitte.

Nüüdsest on võimalik avada rakendusi tervele ekraanile nii, et süsteemi näidikud on varjatud. Uuel versioonil on ka selline funktsioon, et kui rakendus on täisekraanil avatud, saab ekraani ülemisest äärest alla libistades avada teavituste ja seadete akna.

Uuenenud helistamise funktsioon

See uuendus puudutab vaid nutitelefone. Nüüdsest on kontaktide nimekirja alguses need kontaktid, millele on kõige sagedamini helistatud.

Telefoniraamatusse on nüüd integreeritud ka otsingumootor, nii et otsides mõnda kindlat asutust või ettevõtet, ilmub otsingutulemustes kasutajale kõige lähedamal asuva ettevõtte asukoht ja telefoninumber.

Juhul, kui kasutajale helistatakse tundmatult numbrilt, või täpsemalt ametlikust ettevõttest, siis antakse kasutajale teada, millisest ettevõttest helistatakse.

Sõnumite saatmine ja vastuvõtmine on mugavam

Hangoutsi uuenenud rakendusse kogunevad kõik kasutajale saabuvad ja saadetavad SMSid, MMSid ja kolmandate rakenduste sõnumid.

Hangoutsi kaudu on nüüdsest võimalik saata GIFe ja teatada teistele oma asukohast. Vähemtähtsama uuendusena on Androidi klaviatuuris olemas ka värvikirevad emotikoonid.