Astronomicu kavandatav ülehelikiirusega rongiühendus kannab nime Sonicloop. Rong sõidaks veealuses tunnelis, mis oleks nanotehnoloogia ehitatud pehmest želatiinilaadsest materjalist.

Justnagu Elon Muski Californias väljapakutud idee Hyperloop, saavutaks Sonicloop rong ligi 1600 km/h kiiruse tänu sellele, et sõidu ajal valitseks tunnelis vaakumilähedane keskkond.

Lõpppeatustes täituks tunnel hapnikuga, mis tõstaks tunneli veepeale. Idee järgi jõuaks Tallinna ja Helsingi vahel sõitev Sonicloop rong ühest linnast teise kõigest viie minutiga.

Kas sellisel jutul on ka teaduslik alus? Niko Ståhlberg ettevõttest kinnitas Fortele, et nad võtavad oma ideed väga tõsiselt. "Oleme plaani arutanud Soome investoritega, kellel on raudtetööstuse taust, ja nad on olnud väga huvitatud esimese prototüübi ehitamise toetamisest," ütles Ståhlberg nimetamata ühegi konkreetse investori nime.

Esimene prototüüp ehitataks Ståhlbergi sõnul mõne järve sisse, praegu käib töö jooniste kallal, millega saaks projektist 3D-printida väikse mudeli.

"Kogu meeskond koosneb nutikatest inseneridest Soomest, Indiast, Iraanist, Eestist ja Hispaaniast, kellel on kogemusi meretööstusest, tsiviilehitusest, uuenduslike struktuuridest, nanotehnoloogiast, nafta- ja gaasitrasside ning raudtee ehitamisest," teatas Ståhlberg.

Kogu uskumatu rongiühenduse ehitamine võiks Ståhlbergi sõnul maksta 300 miljoni euro kanti, mis on kõvasti odavam, kui muud Tallinna-Helsingi vahelise rongiühenduse ideed.

Huvitav detail on see, et Elon Musk tõi oma Hyperloop'i nimelise vaakumraudtee projekti avalikkuse ette tänavu 12. augustil. Astronomicu rongiidee oli aga veebis üleval juba 11. augustil, nagu Sonicloop koduleheküljelt näha on, ning firma domeen registreeriti augusti alguses.