Fujifilm FinePix SL1000 ja Fujifilm FinePix HS50 EXR-i objektiivid on kere küljes kõvasti kinni, pildiotsija näitab kadreeringut väikese LCD-ekraani abil ja sensor on kompaktkaamera mõõtu ehk üsna pisike, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Samas ei ole need aparaadid tegelikult ka pisikeste kompaktkaamerate moodi, sest neil on peegelkaameraile omane korpus ja juhtnuppude süsteem, väga palju funktsioone ja režiime, ning mis kõige olulisem - nii võimsa suumiga objektiivid, et saad ka kilomeetri kaugusel oleva inimese päris suurelt pildile püüda.

Eesti keeles on selliste kaamerate nimeks supersuumkaamerad, inglise keeleruumis nimetatakse neid aga bridge-kaamerateks (sildkaamerad). On nad ju tõepoolest n-ö sillaks ehk vahelüliks kompakt- ja peegelkaamerate vahel.

Sellised supersuumid sobivad fotohuvilisele, kes otsib võimalikult paindlikku kaamerat. Aparaati, mis suudaks pildistada makrofotodest laiade maastikuvaadete ja super-telesuumpiltideni välja ilma, et selle juurde peaks ostma kalleid objektiive ja siis neid erinevate piltide jaoks kaamera ees vahetama.

Supersuumi kasuks peaks selline fotohuviline otsustama siis, kui tema jaoks on kaamera kompaktsusest olulisem selle käsitlemismugavus ning ta ei aja taga parimat võimalikku pildikvaliteeti.

Sest olgem ausad: hübriidkaamerad ja peegelkaamerad oma suuremate sensorite ja väiksema suumiga objektiividega teevad (eriti hämaramas) puhtamaid ja teravamaid pilte.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Photopointi ajaveebist!