Sel nädalal jõudis maailma ette üllatav pressiteade, et Amazon Appstore> valmistub jõudsalt laienema - teenindama äpihuvilisi korraga "ligi 200 riigis". Nende seas ka Eestis.

See on suur uudis, kuna Amazon Appstore tegutses varem ainult seitsmes riigis, ning olla Google Play järel kvaliteetseim paik Androidiäppide hankimiseks.

(Kui huvitab - mainitud seitse on Hispaania, Itaalia, Jaapan, Prantsusmaa, Saksamaa, USA, Ühendkuningriik.)

Arendajad võivad rakendusi keskkonda lisamiseks pakkuda juba nüüd, poed ise avanevad eri aegadel lähikuude jooksul.

Amazoni majandustulemused möödunud kvartalis jäid alla peaaegu kõigile analüütikute pakutud numbritele, aga ettevõtte aktsiahind kasvas ikka. Seda vähemalt osaliselt tänu tegevustulule - see on endiselt kasvuteel, mis näitab, et nende netikaubandus on heal järjel.

Arvestades, et Amazon teatab järgmise kvartali tulemused 25. aprillil, pole ootamatu uudis Appstore'i laienemisest enam nii ootamatu midagi. Firma toetab sellega oma sõnumit, et netiäri läheb hästi.

Amazoni esindajad pole kunagi avalikustanud seadmete või oma keskkonna nutirakenduste müüginumbreid. Analüütikud Flurryst hindasid aga aasta eest, et Amazon Appstore kogub igapäevase kasutaja kohta peaaegu sama palju käivet kui Apple'i App Store (ja neli korda rohkem Google Playst!)

Amazon Appstore'i trump on pakkuda arendajatele rohkem võimalusi kauba turustamiseks (võimalused ostelda "ühe klikiga" ja äppidesiseselt, A/B testimine, GameCircle). Lisaks saavad kasutajad iga päev soetada kindla muidu tasulise rakenduse tasuta.

Agressiivsem pealtung äppide rindel võib ka viidata Amazoni plaanidele seadmeäris. On ammu kõmutatud, et Kindle'i tahvelarvutite ja e-lugerite kõrvale ilmub ka nutitelefon. See pakub ju veel ühe võimaluse Amazonist oste sooritada, eriti riikides, kus krediitkaarte on vähe kasutusel.