Midagi uut polnud ega pole endiselt kuulda kunagi esimesena väljahõigatud käsitlusest, mis matkivat stiililt hiljutisi poppe ärifilme "The Social Network" ja "Moneyball".

Selgus aga, et jaanuari lõpus Sundance'i festivalil esmakordselt maailma ette jõudnud "jOBS" (peaosas Ashton Kutcher) siiski ei jõua aprillis USA kinodesse.

Levitusfirma esindajad teatasid, et vajavad rohkem aega promotegemiseks, aga ei pakkunud samas välja uut ilmumisaega.

Ilmselt segas neid kriitikute esmane jahe vastuvõtt, mis annab filmile näiteks arvustustesaidil rottentomatoes.com keskmiseks hindeks 43/100; metacritic.com keskmine hinne hetkel on samaväärne 47/100.

Internet Movie Database julgeb siiski nimetada linaloo levissejõudmise ajaks juuni algust, täpsemalt Prantsusmaal (5. juunil), Hong Kongis (6.) ja Austraalias (13.)

Üllatusena selgus aga veel kolmanda projekti valmimine ja seejuures väga ruttu ekraanilejõudmine.

See on "iSteve", nimeka huumorisaidi funnyordie.com sünnitis, peaosas Justin Long, mis jõuab saidi vahendusel publiku ette juba 15. aprillil.

Nüüd on internetti jõudnud ka selle esimene promoklipp, pikkusega umbes poolteist minutit:


Murelikuks teeb funnyordie.comi otsus piirduda nn varase isuärataja stiilis promoklipi ehk teaseriga.

Sellised on küll tavalised ja levinud, aga neid näidatakse enamasti kõvasti enne filmi valmimist, kui asjaosalised tahavad juba asjast rääkida, aga ei soovi siiski midagi näidata (või polegi veel eriti midagi näidata).

"iSteve'i" esilinastus (15. aprill) on seevastu nii lähedal, et endiselt teaseriga õrritamine paneb kartma tootja ebakindlust materjali tugevuse suhtes. Või on nad pähe võtnud, et kuna see on esimene Jobsi elust rääkiv teos, mis ekraanile jõuab, ei paljasta nad rohkem kui tingimata "peab".

Klipis saab siiski näha Justin Longi legendaarse Steve Jobsi rollis, kuigi esmatutvus kestab vaid lühikese viivu.

Klipi üldine toon ja Longi eksponeerimine selles viitavad tõsisemale käsitlusele kui huumorisaidilt ootaksime. Kas nad on komöödiale rõhumise osas ümber mõelnud? Siis poleks ime, kui tootjad on murelikud publiku reaktsioonile materjali suhtes.

Olgu nii või naa, 15. aprill pole enam kaugel. Peagi võime oma silmaga veenduda, kas Longi tasub Jobsina jälgida.

Iseenesest on ta sama kaheldavate näitlejaoskustega hollywoodlane nagu Ashton Kutcher, kes on saanud maha üksikute väärt rollisooritustega ja sinna kõrvale osalusega reas rämpsfilmides.