• Kolme peale loodataks ühisettevõte • Fiat on valmis ostma Opeli • Liidu tekkimisel kuuluks neile 25% Euroopa turust

Kriisi parimaks läbimiseks nähtakse ühisettevõtteid. Kuigi General Motors ja PSA Peugeot Citroën ei soovinud veebruaris Fiati liitumist loodud liiduga, on Itaalia autotootja järjekindel ning Bloombergi andmeil lähenenud taas mõlemale autotootjale.

Kuuldavasti pakkus Marchionne välja tehingu, kus prantslased osaleks Opelist ja Fiatist loodud ühisettevõttes, saades vastu viimase aktsiaid. Samuti on Marchionne valmis ostma General Motorsilt Opeli automargi, juhul kui saadaks 5 kuni 7 miljardit dollarit laenu Saksamaa autotootja ülesehitamiseks.

Kui taoline tehing peaks õnnestuma, loodaks sellega ettevõte, mis oleks võimeline konkureerima Euroopas Volkswagen kontserniga. Kolme autotootja turuosaks oleks 25% VW 24,8% vastu.

Ühelt poolt on Marchionne pakutav idee õige, sest suurema grupina oleks lihtsam elada üle viimase 19 aasta kehvim müügiaasta. Teiselt ei ole GM ja PSA väga huvitatud taolisest liidust, sest loodetakse ise toime tulla ja ei soovita end siduda samuti kriisitsoonis oleva ettevõttega.