Brian Wansink ja Koert van Ittersum viisid läbi vahva eksperimentaalse katse. Nad muutsid ühe kiirtoitu pakkuva söögikoha valgustust õdusamaks ja muusikat pehmemaks, mistõttu inimesed tundsid end einestades hoopis rahulikumana, vahendab ERR Teadus.

Mõnusam olemine suurendas külastajate toiduga rahulolu ning jättis kergema jälje ka nende vöökohale. Kuigi muutused keskkonnas ei mõjutanud inimeste eelistusi toidu tellimisel, hakkasid inimesed rasvaseid palasid rohkem järgi jätma. Nii sõid külastajad pärast restoranis toimunud ärevust maandavaid ümberkorraldusi keskmiselt 18 protsenti vähem kaloreid.

Artikli autorid usuvad, et rahulikumas keskkonnas einestavad inimesed tunnevad söömisest suuremat mõnu, kuid see mitte ei suurenda tarbitava toidu hulka, vaid hoopis vähendab seda.

Ka soovitavad nad kiirtoitu pakkuvatel söögikohtadel tapva toidu serveerimise eest saadava nahutuse vältimiseks sisustada restoran mahedamat valgust kiirgavate lampidega ja kasutada sisustuses heli pehmendavaid materjale.

Vaata veel: Softer Fast Food Restaurant Lighting and Music Can Cut Calorie Intake 18 Percent (Science Daily)