Tarkvara toimib nii Windowsi kui ka Linuxi operatsioonisüsteemiga ning praegu leiab sellest kolm Uruguai hispaaniakeelset telekanalit, vahendab NewTeeVee.

GoalBit kasutab telesaadete otseedastamiseks hübriidlahendust, kus koos BitTorrenti jälitajaga kasutatakse ka nõndanimetatud super-partnereid. Super-partnerid kujutavad endast suure ribalaiuse mahuga võrgusõlmi, mis toetavad andmevooge juhul, kui tavaliste võrgupartnerite võimsusest ei piisa. Neid võivad käitada telekanalid, aga ka hea tahte ja vastavate võimalustega üksikkasutajad. Mitmekihilise lähenemise tulemusena on taoline võrk sisuliselt lõpmatult laiendatav.

GoalBiti huvitav omadus on seegi, et telekanaleid jagatakse pisikeste, BitTorrenti .torrent sarnaste failide kaudu. Saatjatel on sisuliselt vaja luua GoalBit'i klientprogrammi abil üks selline tarkvarajupp, see veebiserverisse üles laadida ning maailm saab telekanalit vastu võtma hakata. Vähemalt teoorias näeb asi nii välja ja programmi arendajate sõnul on nimetatud broadcast yourself-funktsioon veel katsetuste staadiumis.

GoalBit konkureerib Hiina pärotolu PPLive'i ja PPStream'i sarnaste partnervõrgu-lahendustega, mille kasutajaskond ulatub kümnetesse miljonitesse. Euroliit on panustanud 14 miljonit eurot P2P Next projekti, mis demonstreeris klientprogrammi SwarmPlayer võimalusi 2008. aasta suvel ja hetkel tegeleb tarkvara digibokside lahenduse arendamisega.

GoalBit'i kiituseks peab ütlema, et kuigi pildikvaliteet on üsna madala bitisagedusega, kulges saadete edastamine pärast poole minuti pikkust puhverdamist ilma tõrgeteta. Signaal tuleb teiselt poolt maakera ja katsetamise hetkel oli näiteks telejaamal Teve Ciudad ainult kuus saatjat ja kolm vaatajat. GoalBit meediamängija võtab ruumi 14,66 megabaiti.