Seadus nõuab kaupmeestelt info avaldamist toote kohta enne tehingut, kaupmehed on kohustatud asja inimesteni toimetama 30 päevaga ja peavad inimestele andma 14-päevase võimaluse soovi korral kaup tagastada.

Kui kaup ei ole õige aja jooksul tellijani jõudnud, peavad kaupmehed raha 7 päeva jooksul tagasi andma ja tellijale ei tohi pähe määrida teistsuguseid tooteid, kui reklaamiti.

Euroopas on internetist oste sooritanud ligikaudu 159 miljonit inimest, kuid ainult viiendik nendest on teinud oste väljapool oma kodumaad asuvatest kauplustest, kinnitab Euroopa Komisjon.

Hetkel käsitletakse tarbijate õigusi nelja direktiivi alusel, mis on vastu võetud 20 aastat tagasi, ennem internetikaubanduse aega.

Tänase tarbijaõiguste eelnõu peamiseks eesmärgiks on internetiostlejate õiguste tagamine. Seadustekavas on ka välja toodud nimekiri lepingutingimustest, mida kaupmehed ei tohi kasutada.

Komisjon viitas ka väga erinevatele kaupade hindadele üle kontinendi. Märtsis näiteks maksis fotoaparaat Panasonic Lumix DMC-FZ8 Inglismaal 198 eurot, Iirimaal 254 €, Belgias 276€ ja Soomes 306€.

2008 aastal oodatakse Euroopa Liidu internetikaubanduse käivet kuni 128 miljonit eurot. Viie aastaga see protsent kasvab kuni 230%.

Loodetavasti käib see seadus ka selle pihta, et näiteks Amazon.co.uk hakkab lõppeks