Televiisor on olnud läbi aegade puhas kuvar, mis edastab liikuvat pilti antenni kaudu tulevast signaalist. Ajad on muutunud ja edastatav signaal on muutunud digitaalseks ning käib käsikäes andmesidet edastavate kanalitega. Seetõttu on teleritootjad hakanud tootma kuvarit, mille külge on integreeritud ka väike arvuti. Tegelikuses võikski õelda, et müüdavad nutitelerid on lihtsalt suure ekraaniga arvutid, millel on kasutusel vastavalt tootjale oma operatsioonisüsteem. See viimane muudabki telerid vähem või rohkem nutikaks.

Muusika ja video
Paljud on kuulnud sellistest äppidest nagu Netflix, Hulu, Pandora, Spotify, Deezer jms. Kui seostad antud äppe ainult nutitelefoni või arvutiga, siis eksid. Kõik suuremad ja tuntumad äpid muusika ja video valdkonnas on kättesaadavad ka nutitelerites. See tähendab, et näiteks Eestis kättesaadava Netflixi kaudu on sul võimalik vaadata väga suures valiks seriaale või filme vabalt valitud ajal ning koguses. Vaata järjest läbi kasvõi kõik Mission Impossible filmid. Sama kehtib ka muusikat striimivate äppide kohta — muuda oma teler koduseks muusikakeskuseks, mis edastab su lemmiklaule. Kui eelmainitud teenused on enamasti tasulised, siis on olemas ka Youtube rakendus, millega on võimalik sul oma lemmikuid nii kuulata või vaadata.

Mängud
Kui eelnevalt pidi mängude mängimiseks eraldi konsooli ostma, siis tänapäeval on nutitelerid juba piisavalt võimsad, et jooksutada vägagi heal tasemel mänge. Siiski ei küündi tase või kvaliteet Playstationi, Xbox-i peal olevate mängudeni, kuid ajaviiteks on seal erinevaid ja huvitavaid mänge väga palju!

Sotsiaalmeedia ja suhtlus
Skype, Facebook, Twitter on ainult mõned äpid, mis figureerivad nutitelerites. Osadel teleritel on sisse ehitatud ka kaamera, et saaksid oma Skype kõne teha otse teleri eest. Lisaks on kallimatel versioonidel olemas ka Bluetooth tugi, mille puhul on Sul võimalik ühendada hiir ja klaviatuur oma meediakeskusega. Lihtsamate nutitelerite puhul pead piirduma vaid trükkimisega puldi kaudu.

Muu
Võimalusi oma nutitelerit täiel rinnal ära kasutada on tuhandeid. Kui omad sama operatsioonisüsteemiga või tootjaga muid nutiseadmeid, siis on sul võimalik ka need omavahel ühildada. Näiteks nutikell + nutiteler + mõni spordiäpp = intensiivne trenn koos personaaltreeneriga. Samuti töötab su nutitelefon teleriga ühildades kui pult. Lisaks võid internetis ringi surfata või hoopis Delfist uudiseid lugeda. Nagu ütlesime — võimalusi ning lahendusi on tuhandeid!

  • Vaata Elementro superpakkumisi nutiteleritele SIIT. Iga teleri tellimusega tuleb tellijale kaasa TASUTA UEFA jalgpall!
Jaga
Kommentaarid