Treeninglaagris osales 50 ralli-, krossi- ringraja- ning kardisõiduga tegelevat 11-18-aastast noort võidusõitjat, kes said oma ala spetsialistidelt lisaks mitmekülgsetele teoreetilistele teadmistele autospordist ning selle juurde käivast sõidutreeningutel ka ”käe valgeks”.

Laagri esimene päev oli pühendatud teoorialoengutele erinevatel autospordiga seotud teemadel. Peale Eesti Autospordi Liidu peasekretäri Arno Sillati tervitust ja väikest Eesti autospordi ajaloolist tagasivaadet esines füüsilise ettevalmistuse treener Tarmo Tiits, kes vastutab ka Urmo Aava ja Kuldar Siku sportliku vormi eest.

Eesti üks tunnustatumaid ralliautode tehnilise poole spetsialiste Juss Roden rääkis seejärel auto ettevalmistamisest võistlusteks, kummide valikust ning mehaanikute tööst.

Kuldar Siku ettekanne oli loomulikult pühandatud tema erialale — kaardilugeja tööle. Arvestades olukorda liikluses oli kohal ja esines seejärel Liikluspolitsei esindaja Riho Tänak.

Loengute osa lõpetasid ringrajasõitja Madis Kasemets ning Urmo Aava, kes rääkisid sõitmisest erinevatel pinnakatetel. Päeva lõpetas Tarmo Tiitsi läbi viidud näidistreening.

Teisel päeval olid kavas praktilised sõidutreeningud. Otepää lähistel oli välja valitud noortele harjutamiseks sobiv kiiruskatse kruusateel, kus kahes grupis Urmo Aava ning Madis Kasemetsa juhendamisel sõideti ”Be the rally driver”-programmi Peugeot` autodel.

Ülejäänud noorsõitjatega viidi läbi õigete sõiduvõtete omandamiseks oluline vigursõidu treening. Aastate eest oli vigursõit üks olulisemaid distsipliine noorte autosportlaste treeningprotsessis, nüüd siis taas. Sõidutreeningute kiiresti vahelduvate ilmaolude eest hoolitses ilmataat, pakkudes vaheldumisi päikest ja vihma.

Laagis osalenud noored autosportlased said läbitud programmi kinnituseks tunnistused koos Urmo Aava mehise käepigistuse ja heade soovidega. Eesti Autospordi Liit hakkab analoolilisi treeninglaagreid Eesti autospordi parimate spetsialistide osalusel läbi viima regulaarselt. Juba sügisel on plaanis treeninglaager asfaldil, ilmselt EST-RINGil.

Urmo Aava: ”Laager läks väga hästi, võib-olla teooripäev oli veidi kurnav lastele, aga teemad olid head ja arenevatele autosportlastele väga vajalikud. Kindlasti peab aga edaspidi iga teemat rääkima põhjalikumalt ning ka laagrid tegema pikemad, 3 päeva oleks ehk piisav. Saime palju kogemusi, kuidas edaspidi paremini teha. Ja kindlasti teeme!”