“On uskumatu, millise aktiivsusega need mehed ürituses osalevad,” vahendab ühs idee algataja, Toomas Triisa, sõnu motorsport.ee: “Jääb selline tunne, et pea kõik mehaanikud on tsiklit putitades unistanud ise võistlemisest ja võitmisest oma võidusõitja asemel.”

Kõige tuntumateks võistlejateks on Juss Laansoo isa Juhan, Aadu Sikk, Marek Baigelkaln, Mati Reinup, Viidikas Andres jne. Mulgimaa kunagine esisõitja Peeter Koval seenior ei tohi kahjuks võistelda, sest ta on lähiaastatel ametlikest võistlustest juba osa võtnud.

“Juba paar nädalat on käinud treeningud, mille põhjal võib öelda, et tuleb tõeliselt naljakas võidusõit, kus võidutahe on laes, aga oskuseid napib,” seletab Triisa. “Seetõttu, et oskused on kehvavõitu, pole ka kiirused suured ja need upakile kukkumised ei too loodetavasti kaasa vigastusi.”

“Kogu krossiseltskond ootab seda võistlust põnevusega ja loodab ka, et kõik Mulgikrossisõbrad tulevad 30. septembril kella 11.30-ks Holstre-Nõmme krossisuve tõsinaljaka jõukatsumise taustal lõpetama,” lisab Triisa. “Võistluskohas on korraldatud parkimine ja toitlustamine.”

Osavõtjad kogunevad kokku ja viivad jõuproovi läbi omal vastutusel ja riisikol motoklubi lubab ainult rada kasutada. Tõsised krossisõitjad on seekord mehaanikute ja kohtunike rollis.

Võisteldakse klassis 500cc mehed, 175cc naised ning Pitbike.