Eelmisel aastal oli tõsiselt naljakas vaadata starti, kus osad jäid puu taha kinni, teine osa oli stardisirgel siruli ja siis lõpuks stardikurvis tekkis ”külakuhi”.

Kui eelmisel aastal olid sirgeseljalised korrektset võistlust pidavad vanameistrid samades sõitudes noortega, siis korraldajate meelest kadus nende sära massi sisse ära. Seetõttu otsustatigi tänavu vanameistritele eraldi võidusõit korraldada. Nendega pole ka ohtu, et kiirem aeglasemat vigastab, sest kui vanuse tõttu kiirus ongi langenud siis tähelepanelikkus, oskused ja teiste sõitjatega arvestamine on neil veres.

Sedasama ei saa öelda amatööride kohta. Paljud sellest võistlusest osavõtjad on küll tuntud sõitjate mehaanikud, kuid motokrossi nad tavaliselt ei sõida.

“Siinkohal ongi mul palve pealtvaatajatele, et nad hoiduksid rajast kaugemale ja jätaksid endale eest ära jooksmise võimaluse sellega, et ei istutaks kuhugi rajaserva lihtsalt maha,” paneb pealtvaatajatele hinge peale ürituse üks peaorganisaatoreid Toomas Triisa. “Samuti ei maksaks ummisjalu oma iidolitele appi tormata, sest tuleb jälle arvestada, et teised sõitjad võivad lihtsalt väsimusest või oskamatusest teile otsa sõita ja kaotajaks jääb sellisel juhul suure tõenäosusega kaitsmeteta rajal olev kodanik.”

“Niisiis, ootame teid laupäeval 29. septembril Holstre-Nõmmele, kus algusega kell 12.00 algab tõeline motokrossi amatööride võistlus mille kestel selgitavad Direktorid, Ässad, Ägedad ja Tuusad isekeskis välja parimad motokrossi amatöörid maailmas,” kutsub ägedale üritusele osalema ja kaasaelama ürituse teine mootor Rauno Tuula.