"Kui otsust tähttäheliselt järgida, peaks ta arvatavasti seisma kolm aastat ühel kohal," tsiteeris ABC Mitnicki advokaadi Donald Randolphi sõnu.

Randolph ütles, et aitab 36-aastasel Mitnickil veenda võime võimaldada talle vähemalt nii palju juurdepääsu arvutitele, et ta saaks ülikoolis õppida. Mitnick kavatseb kolida isa juurde Los Angelesse.

Prokurör Christopher Painter ütles, et selle loa peaks Mitnick saama, kuid kõigepealt tuleb pidada nõu kohtunikuga.

Ringkonnakohtunik Marianna Pfaelzeri otsus ei luba Mitnickul töötada ka ühelgi ametikohal, mis eeldaks kokkupuudet arvutitega.

Teismelisena häkkerikarjääri alustanud Mitnickut süüdistati miljonitesse dollaritesse küündiva kahju tekitamises Motorola, Novelli, Nokia ja Sun Microsystemsi arvutitesse sisse tungides ja andmeid ning tarkvara varastades. Mitnick mõisteti möödunud aasta märtsis viieks aastaks vangi, kusjuures otsuse rakendamisel võeti arvesse enne kohtuotsust kinnipidamiskohas veetud nelja aastat. Range kohtuniku otsuse taga on see, et Mitnick on varasemaid kohtu ettekirjutisi rikkunud.

Mitnick eiras 1992. aastal kohtu otsust ning läks põranda alla. Politsei pidas ta 1995. aastal kinni ning sealtpeale on ta olnud vanglaseinte vahel.

Tema oskused ja pikk karjäär on teinud temast teiste häkkerite iidoli.