Mini Cooper S on Mini perekonna uusim ja võimsaim liige 163 hobujõuga ning kiirendusega 0-100 km/h-i 7,4 sekundit. Peale mootori on parandatud ka auto turvavarustust ning lisatud 6-käiguline mehhaaniline käigukast. Kasutusel on ka nn. run-flat rehvid, mis võimaldavad läbida tühjade rehvidega kuni 240-kilomeetri pikkuse vahemaa.

Teisipäeval toimunud testipäev algas osavusharjutusega, kus ajakirjanikel tuli läbida kiiruse peale slaalomirada. Esimene katse tuli sooritada Mini One’ga ning teisel üritusel oli kõigil võimalus kasutada äsja Eestisse jõudnud Mini Cooper S’i. Tuleb märkida, et sportvariant sobis eriti hästi naissoost osavõtjatele, kelle ringiajad paranesid sportmudeliga oluliselt. Slaalomivõistlusest, mille võitis F1 kommentaator Toomas Vabamäe, oli au osa võtta ka Delfi esindajal, kuid kahjuks pole põhjust saadud tulemusi mainima hakata.

Pärast slaalomisõitu demonstreeris BMW sõidutreeningute läbiviija Eedo Raide Mini Cooper S’i Tabasalu kardirajal ning tõi ilmekalt esile mudeli sportlikud omadused.

Tuleb tõdeda, et Mini on auto, millel on lisasid, mida teised autod ei paku, nimelt saabus Mini’de tulekuga Tabasalu kardirajale ka pilvisest ja vihmasest taevast meeldiv suvine päike.