Echoes eesmärgiks on lihtsustada inimeste erinevate seadmete abil toimuvat suhtlust, tehes Windows Live aadressist inimese ainsa vajamineva kontakti, teatab ZDNet’i Redmondi tarkvarahiiglase tegemistele spetsialiseerunud Mary Jo Foley.

Maikuu alguses Jaapanis peetud esinemisel kõneles viimaseid nädalaid Microsofti ninamehena möödasaatev Bill Gates järgmist: „Käesoleval hetkel on nii mobiiltelefon, lauatelefon, arvutist ligipääsetav e-post kui kiirsõnumite vahetus kõik väga erinevad asjad ja nendes kanalites liikuva informatsiooni partneritega omavahel jagamine pole eriti hästi lahendatud… Tuues kõik need erinevad suhtlusviisid ühtekokku, on meil neid võimalik kõvasti lihtsustada. Me võime lahti saada telefoninumbritest, mõeldes, et me soovime kellegagi kohtuda, siis sõltuvalt sellest, kes sina oled ja kes on kontakteerutav isik, võime sõnumite saatmise ja telefonikõnede tegemise efektiivsust kõvasti tõsta.“

Kuidas siis kavatseb Microsoft telefoninumbritest lahti saada? Alustades Echoes Wave 1’ga — mis on käesoleval suvel väljatulev esimene säherdune teenusteplatvormivariant — kavatseb Microsoft sünkroniseerida kontaktid. Teiste sõnadega Live Messenger’i kontaktid ilmuvad mobiilikasutaja aadressiraamatusse (juhul kui muidugi teenusepakkuja kasutab Echoes’i). Kontakte sünkroniseeritakse läbi Windows Live Messengeri, millega elimineeritakse kordused.

Messenger’i kontaktid ilmuvad automaatselt kasutaja telefoniraamatusse, siis kui nad isegi ei tea oma Live Messenger’i kontakti telefoninumbrit, saavad nad temale sellegi poolest helistada. Kõne saab vastu võtta erinevatel süsteemidel, kas siis arvutis või mobiilis. Samuti on omavahel ühildatud SMS ja kiirsõnumid. Kasutaja saab saata kiirsõnumi mobiilile ja viimane saab sellele vastata SMS’iga.

See kõik saavutatakse järgmisel viisil:

1. Echoes seostab mobiiltelefoninumbri Windows Live kontaktiga.
2. Läbi oma võime sünkroniseerida kontaktikirjeid, saadab Echoes need mobiiltelefonidesse.
3. Kasutaja saab neile kontakltidele helistada või saata tekstisõnumi.
4. Echoes tagab, et SMS’id saadetakse Windows Live kontaktidele kiirsõnumivestlustena ja vastused jõuavad mobiili tagasi SMS’ina.
5. Kõned ühendatakse läbi Echoes’i otse Live Messengeri kasutaja arvutisse.
6. Kuna mobiilikasutaja on oma sõprade jaoks (kes kasutavad Echoes’i klienti) alati „online“, võib vestlusi alustada Windows Live pilvest, mis jõuavad mobiiltelefoni SMS’idena.

Juuli alguses väljatuleva Echoes Phase 1 lahendusega tarnitakse ka kõiki nimetatud teenuseid toetav Windows Live messenger 9.0 beetaklient, mille lõplikku versiooni on oodata käesoleva aasta viimases kvartalis.