Ajal, millal suuremad arvutitootjad (Dell, Hewlett-Packard) pakuvad downgrade-võimalust Vistalt tagasi XP’le, sipleb Microsoft püsivalt õnnetu operatsioonisüsteemi bug’ide ja arvuti võimekust pärssivate vigadega. Eile said siis testijad võimaluse oma Vistast vähegi elulooma teha. Vahva nüansina on SP1 ise juba 1GB suur, vana hea toimiv XP oli täies mahus alla ühe giga. Põhimõtteliselt võib öelda, et Vista SP1 on omamoodi vigase programmijupi täielik uuendamine, vähemalt mahu põhjal tundub see nii.

OS upgrade vajab aga suisa meeletud 7GB kõvaketta mahtu. See ongi uute op.süsteemide üks suurim nõrkus — enamus maailma arvutitest ei suuda neid mitte mingil kujul “seedida”. Kuigi arvuteid uuendatakse pidevalt ka kodudes, siis Vistale sobilikke masinaid arvatakse olevat umbes 20% kõigist hetkel töös olevatest arvutitest. Nii ongi suured tootjad läinud osaliselt tagasi XP’le ja kuigi Microsoft tahaks jõuga keelata selle süsteemi pakkumise uutele arvutitele järgmise aasta jaanuari lõpust, ei paista see väga realistlik plaan olevat. Vaevalt arvutitootjad tahavad piinelda klientide pahameeleorkaanis, sest praegune Vista on ju sisuliselt kõlbmatu toode.

Tänase päeva jooksul peaks allalaadimiskõlbulikuks saama ka uus serveritarkvara. Koodnime RC0 kandev programm on siiski alles kandidaat Windows Server 2008 nime kandva hakkava tarkvara baasiks, seega ei oska veel keegi arvata, mis sealt võrgust alla laetakse. Microsoft ise nimetab RCO’d “first near-final release candidate version” ehk esimene peaaegu lõplik valmistoote kandidaat.

Vaatame, mis kommentaare lähipäevad toovad. Kas Microsoft on suutnud tugeva puudega sündinud lapsele mingigi eluvaimu sisse puhuda ja kuidas toimib see “peaaegu” asi serverites. Erinevate maailma kommentaariumite põhjal asuvad fännid usinasti testima ja nemad juba kommentaaride mahlasusega kitsid ei ole.