Partnertaseme tunnistuse annab MicroLinkile üle SAP Partner Alliance juhataja dr. Wolfgang Petzold, kes viibib 14.-16. aprillini Eestis, Lätis ja Leedus ja kohtub ühtlasi MicroLinki juhtkonnaga.

SAP Alliance Partneri staatuse saab MicroLink teeninduse kategoorias, mis on seotud MicroLinki poolt pakutavate SAP lahenduste nõustamise ja süsteemiintegratsiooni teenustega. Staatus tagab rahvusvahelise kvaliteedi SAP tarkvaral baseeruvate lahenduste loomisel ning nende pideval täiustamisel vastavalt konkreetse piirkonna kliendi vajadustele.

SAP Alliance Partneri staatuse saavutamine on võimalik vaid juhul, kui selle väljastab SAP AG. Hetkel on MicroLink ainus firma Baltikumis, kes on antud taseme saavutanud. MicroLinkis on praegu tööl 28 SAP konsultanti, kes on oma teadmised omandanud SAP õppekeskustes ning rohkem kui 12 reaalses projektis osaledes. Saadud kogemused kindlustavad projektide eduka teostamise klientide ettevõtlusprotsessi automatiseerimisel ja optimeerimisel.

“MicroLinkile tähendab see, et üks ärilahenduste turuliidreid maailmas on tunnustanud selles piirkonnas toimunud pikaaegset koostööd,” lausus Antra Zâlîte, MicroLinki ärirakenduste äriliini direktor Balti riikides. “Meie klientidele annab see lisagarantii, et MicroLinki teenused koos SAP lahenduste juurutamisega vastavad kõrgetele standarditele ning MicroLinki konsultantide pädevus vastab SAP nõudmistele. Antud kõrge hinnang innustab meid veelgi põhjalikumale lahenduste omandamisele, pädevuse ja oskuste täiustamisele ning klienditeeninduse kvaliteedi tõstmisele, et õigustada meie suhtes üles näidatud usaldust.”

MicroLink sai SAP partneri staatuse 1996. aastal ning esimeseks kliendiks Balti riikides oli ettevõte Riia Soojus. Alates sellest on SAP lahendusi ning MicroLinki kui nende lahenduste juurutaja valinud ka Ventspils Nafta, Läti Raudtee, Läti Vabariigi Riigikassa ning Rahandusministeerium, samuti ka Eesti Vabariigi Rahandusministeerium, Riigikassa ja Haigekassa, lisaks veel firma Ekranas Leedust.

Juba enne tänavust suve avatakse Riias SAP Baltikumi kontor. 30. aprillil leiab Riias aset SAP AG poolt korraldatav SAP infopäev.

Antra Zâlîte sõnul on SAP Alliance Partneri staatuse omistamine MicroLinkile ja kavandatav Balti harukontori avamine vaid üksikud näited sellest, et Balti regiooni tähtsus maailma juhtivate tehnoloogiafirmade silmis aina kasvab. Samamoodi on ka SAP hakanud Baltikumi hindama kui uute ärivõimaluste asupaika.

1972. aastal asutatud SAP AG on üks maailma liidritest integreeritud ärilahenduste väljatöötamisel, mis sobivad eri tootmisharude vajaduste lahendamiseks mis tahes turul. SAP-l on 28 900 töötajat rohkem kui 50 riigis. SAP kasutajate arv maailmas ulatub 12 miljonini, tarkvara installatsioone on enam kui 60 000. Firmal on maailmas üle 1500 partneri ning SAP pakub lahendusi 23-le erinevale tööstusharule.

MicroLink on Baltikumi suurim IT-ettevõte, mis tegeleb süsteemiintegratsiooni, tarkvaraarenduse, ärirakenduste, andmeside, arvutiteeninduse ja -tootmisega, uue meedia ja kõrgsageduslike raadiolinkide arendamisega. Microlinki käive 2001/2002. majandusaastal oli 937 miljonit Eesti krooni. Firmas töötas märtsi seisuga 688 inimest.