Mazda uut sõidukit esitletakse maailmale esimest korda 78. rahvusvahelisel Genfi motoshow’l, mis toimub 4. märtsist 16. märtsini 2008.

Uus Mazda2 kolmeukseline luukpära on mõeldud meelitama ligi uusi kliente ja tugevdama veelgi Mazda kasvavat turuosa Euroopas. Mudeli varustusse kuuluvad samad jõuallikad, mis viieukselisel variandil: erksad ja kiired MZR 1,3-liitrine ja 1,5-liitrine bensiinimootor ning MZ-CD 1,4-liitrine ühisanumsissepritsega turbodiisel. Kõik mootorid on äärmiselt kütusesäästlikud ja eriti madala CO2 emissioonitasemega.

Uus Mazda2, mis toodi turule 2007. aasta septembris Mazda esimese uue põlvkonna Zoom-Zoom mudelina, kujunes Euroopa klientide seas kohe äärmiselt menukaks. Detsembris 2007 pälvis sõiduk Euro-NCAPi avariitestis täiskasvanud reisijate ohutuse eest viis tärni ning on lisaks võitnud üle 20 erineva autotööstuse auhinna. Mazda2 on valitud aasta autoks Austrias, Belgias, Bulgaarias, Horvaatias, Taanis, Kreekas ja Uus-Meremaal, samuti on mudel pälvinud Jaapani RJC aasta auto auhinna.

Tänu Mazda ainulaadsele nn grammistrateegiale on Mazda2 juures võetud kasutusele täiesti uue konstruktsiooniga kere ja raam, mis muudavad sõiduki oma eelkäijast peaaegu 100 kilogrammi kergemaks. Kokku kaalub Mazda2 uus versioon alla 1000 kilogrammi: see on suurepärane tulemus, kui arvestada, et tänapäeval kaldub iga uus mudel olema eelmisest raskem ja kogukam.

Selle aasta Genfi motoshow’l esitletakse Euroopas esimest korda veel kolme Mazda mudelit: ideeautot Mazda Taiki, millel on Mazda järgmise põlvkonna rootormootor, hübriidmudelit Mazda5 Hydrogen RE Hybrid ning Mazda ainulaadse rootormootoriga sportauto RX-8 uusimat versiooni.