Vahva meenutus lapsepõlvest

Maailmas tegutseb hetkel seitse Legolandi. Lõbustusparkides on vahvaid loomade ja linnade kujutisi ning ka paljude armastatud filmide tegelaskujusid, nende hulgas ka “Star Trek”. Legolandis on võimalik ujuda Legodest loodud vees, sõita Lego-rongiga, soetada põnevaid suveniire ning einestada kohalikes kohvikutes. Lühidalt – Legoland’i lõbustuspark hõlmab tervet päeva täis lõbusaid tegemisi.

Enamik pargikülastajatest on mõistagi väikeste lastega pered. Kuid park on loodud igas vanuses külastajale. Kui lastel on lõbus tunda end hiiglasena kõikide väikeste kujude keskel, siis täiskasvanud leiavad avastamisrõõmu, kui detailselt vahva maailm on loodud. Legolandis tunnevad ka täiskasvanud end taas lapsena, meenutades enda lapsepõlve ja hobi ehitada väikestest Lego-klotsidest vahvaid skulptuure ja ehitisi.

Lego-meister kui karjäär?

Paljud täiskasvanud armastavad siiani Lego-klotsidest kujude loomist ja ehitamist. Paljud disainderid veedavad Lego-klotsidega ehitades oma vaba aega, samas kui paljud kaasavad lõbusasse ajaviitesse ka oma lapsi ja lapselapsi. Kuid kes oleks võinud arvata, et Lego-klotsidest ehitamine võib kujuneda mõne inimese karjääriks? Kõik Legoland’is olevad struktuurid on käsitööna valminud ja selline ametikoht nagu Lego-meister tõepoolest eksisteerib.

Portaali wired.com töötajate sõnul sai nende kirg alguse juba varases lapepõlves. Ja ajal, mil klassikaaslased unistasid laulja, näitleja või astronaudi ametist, nautisid nemad, teiste hulgas ka Robbie McCarthy, lihtsalt Lego-klotsidest konstruktsioonide ehitamist. Nii nagu paljude laste vanemad, nii julgustas ka Robbie pere last Legod unustama ja keskenduma haridusele – lõpetada kool ja alustada õpinguid ülikoolis. Robbie kuulas vanemaid, kuid ei unustanud seejuures oma kirge Lego-klotside vastu. Praeguseks töötab ta ühes Californias asuvas Legolandis. Kasutades 3D-programme, loob ta Lego-kujutisi ning ehitab need ka koos oma kolleegidega valmis. Kes ikka istuks kontoris, kui avaneb võimalus igapäevaselt ehitada skulptuure enam kui 70 värvitoonis ja rohkem kui 3 miljonist Lego-klotsist?

Legod on rõõmuks nii lastele kui ka täiskasvanutele

Lego-ehitised igapäevaellu

Lego pakub karjäärivõimalust igale inimesele, kes armastab konstruktsioonide ehitamist ning palkab enda ridadesse paljusid, kes armastavad luua põnevaid objekte väikestest värvilistest Lego-klotsidest. Lego veebilehelt leiab ka põnevaid lugusid Lego-fännidest, kes seisavad nüüd uhkelt Lego ettevõtte ridades. Paljud neist osalevad lisaks Lego-parkide loomisele ka näitustel, kus neil on võimalik oma isiklikku Lego-loomingut müüa. Seal leiavad paljud Lego-disainerid ka võimalust luua Lego-klotsidest mööblit paljude Lego-armastajate kodudesse ning kaunistada tuntud ettevõtete ruume.

Sertifitseeritud Lego-ehitajad korraldavad iga-aastaselt Lego-fännide suurüritust BrickCon’i. Ürituse käigus tutvustatakse külalistele skulptuuride loomise tagamaid ning kõikidel on võimalus ka ise Lego-klotsidest meisterlikke kujusid ehitada. Loomulikult saavad Lego-huvilised osta ka endale koju kõike Lego-kujude ehitamiseks tarvilikku ning kohapeal jagavad Lego-disainerid vajalikke näpunäiteid.

Lego õppevahendina

Lego pakub erinevaid koolitusprogramme nii alg-, põhi- kui keskkoolis õppivatele õpilastele. See programm on loodud lasteke õpetamaks probleemide lahendamist ning arendamaks loogikaga seotud matemaatilisi ja füüsikalisi ülesandeid. Kuid Lego ei ole loodud vaid laste loogika arendamiseks, see võib kasulik olla ka täiskasvanute võimete arendamiseks. Seetõttu on loodud ettevõtetele hulga erinevaid üritusi - korraldatatakse töötubasid, kus saab kätt proovida erinevate konstruktsioonide ehitamisel. Selline töötuba on innovatiivne võimalus lahendada suhtlemisprobleeme ning innustada töötajaid saavutama isiklikke sihte, jagama vastutust ning lahendama erinevaid tööalaseid probleeme.

Et unustada...

Vanus ei ole Lego-ehitaja jaoks mingi takistus. Mis Sa arvad, kui vana võib olla kõige vanem Lego-ehitaja? Õige vastus on 96-aastane. Nimelt ehitab ta igapäevaselt erinevaid Lego-konstruktsioone ja seda põhjusel, et alates hetkest, mil tema abikaasa suri, otsis ta tegevust, et kurbust unustada. Seega ei saa öelda, et Legod on mõeldud vaid lastele. Lego on loominguline väljendusvahend, mis aitab inimestel oma erinevaid oskusi arendada ning teisalt ka lõõgastuda ning mõtteid mujale viia ja seda olenemata vanusest.

Jaga
Kommentaarid