Uue mudeli aluseks on möödunudaastasel Frankfurdi autonäitusel esitletud Murcielago uus mudel ja mis on jõudnud juba püstitada kolm kiiruse maalilmarekordit.

Need rekordid püstitati spetsiaalsel, Itaalias asuval Nardo ringrajal, teatab AutoWeek. Masin läbis 22 12,9 kilomeetri pikkust ringi keskmise kiirusega 320 kilomeetrit tunnis. See on ilma turbotäiteta üle kuueliitrise silindrimahuga seeriaautode uus maailmarekord.

Samal rajal läbis Lamborghini Murcielago 100 kilomeetrit 18 minuti ja 44,9 sekundiga, mis annab keskmiseks kiiruseks 320,023 kilomeetrit tunnis ja 100 miili (160 kilomeetrit) 30 minuti ja üheksa sekundiga, mis teeb keskmiseks kiiruseks 320.245 kilomeetrit tunnis. Rekordsõitude ajal juhtis autot Giorgio Sanna.

Rekordid püstitati vaatamata sõitude ajal puhunud tugevale tuulele. Lamborghini esindajate sõnul osutus see võimalikuks tänu kere heale aerodünaamilisele kujule, uuele nelikveosüsteemile ja võimsale 12silindrilisele 580 hobujõulisele mootorile. Müügile peaks see Lamborghini Murcielago variant jõudma käesoleval aastal ja aastas valmistatakse neid 400 tükki.

Nüüd valmistavad Lamborghini insenerid tootmiseks ette Murceliago lahtist varianti Murceliago Spiderit. Mõningatel andmetel tuleb Spideri telgede vahe veidi lühem praeguse Murceliago omast.