Tartu linn: Kalakratid

Laste kalastusring tegutseb MTÜ Tartu Koidu keskuse egiidi all. Ringi parimatest on moodustatud klubi vahva nimega Kalakratid. Tartu Koidu Keskus tegeleb noorsootööga ja sellel on kaks noorte päevakeskust Tartu eri piirkondades õppivatele põhikooli õpilastele ja väikelastehoid. Lisaks kalastusringile tegutsesid möödunud hooajal veel puutöö- ja kunstiring.

MTÜ Tartu Koidu Keskus asutaja ja nõukogu esimehe Anne Schotteri sõnutsi on ringi trennid kaks korda nädalas või on üks trenn ja üks võistlus. Tavapärasemaid püügikohti on Atlantise juures, kuid sageli võetakse Koidu Keskuse väikebuss ja sõidetakse kuhugi kaugemale. Ringi juhendaja on kõva kalamees, maailmameistrivõistlustelgi korduvalt Eestit esindanud Denis Manov. Lähtuvalt Denisi enda spetsialiteedist pööratakse õngitsemisest enam tähelepanu spinningupüügile ja talikalastusele.

„Lisaks regulaarsetele trennidele osaleme kõikvõimalikel võistlustel üle Eesti,“ räägib Anne Schotter. „Poisid on palju võistelnud ja väga häid tulemusi saavutanud.“ Näiteks 2016. aastal osaleti 16 võistlusel, lisaks sellele löödi kaasa koristustalgutel, käidi Oonga jõel forellikoelmuid rajamas, kuulati külalisesinejate loenguid jne. Suvel peeti Võrumaal Kirikumäe järve ääres kalastuslaager, kus osales 23 last. Järgmiseks suveks on Soome Sinipaelaliit kutsunud ringi Tamperesse kalale.

„Meil on välja kujunenud fanaatikud, kes käivad veel lisaks trennidele ka vabast ajast kala püüdmas,“ räägib Anne Schotter. „Denis õpetab püüdma ja näitab ka, milliseid kalastustarbeid on vaja osta. Kalapüük on lausa teadus, nagu ma nüüd aru olen saanud. Denis juhendab lapsi väga hästi ja nii tulevad ka tulemused. Näiteks võitis üks meie poiss nimega Tauri Täht Tartu Street Fishing võistluse. Kujutate ette, poiss on 13–14-aastane, aga võistlusel osalesid kõik täiskasvanud naised-mehed üle Eesti. Igati tubli tulemus.“

Tänavu kevadel oli ringi nimekirjas 16 last.

Loe artiklit täispikkuses siit.