“Jaapani disain ja Saksa kvaliteet,” kommenteeris ajakirja Tehnikamaailm arvutitesti läbiviija Veiko Tamm Fujitsu Siemens Scaleo 600 võitu. “See arvuti oli kõige väljapeetuma disainiga, kiire ja kaasas oli palju tarkvara.”

Scaleo korjas konkurentide ees maksimumpunktid koostekvaliteedi ja tarbijasõbralikkusega, samuti sai see pika edumaa tänu arvutiga kaasa antavale lisatarkvarale. Kui Eesti tootjad on tarkvara kaasapanemisega üsna kitsid, siis Scaleoga saab ostja muu hulgas kaasa ka näiteks fototöötlusprogrammi Adobe Photoshop, kirjutab Postimees.

Kuigi Scaleo polnud kaugeltki testi kiireim arvuti, tunnistasid testijad ta kõige läbimõeldumaks ja tarbijasõbralikumaks.

Samuti oli Scaleo üks väheseid arvuteid, kus kogu komplekt alates korpusest ja lõpetades klaviatuuri, hiire ja kõlaritega oli kujundatud ühes stiilis.

Tehnikamaailm palus arvutitootjail saata testimisele kaks komplekti — odavama ja kallima. Odavam peaks sobima eelkõige kodus internetis surfamiseks, kooli- ja kontoritööde tegemiseks ning lihtsamate mängude jaoks. Selliste arvutite hinnapiir oli monitorita 10 000 krooni.

Fujitsu Siemens Scaleo kogus 10pallisel skaalal 9,1 punkti ja võitis kallimate arvutite hinnaklassis. Eelmainitule järgnesid 8,7 punktiga mitme Eesti tootja masinad, mis ei ole sugugi palju halvemad.

Odavamate klassis kroonisid testijad parimaks Eesti tootjad. MicroLink Cosmix Celeron võitis, sellele järgnesid Ordi ja K-Arvutisalongi Eliit Gamer. Odavamate puhul tõmbas peale jõudluse punkte alla korpuste olematu disain.