Testist võttis osa Kaspersky Anti-Virus 6.0. Sellele oli paigaldatud uuenduspaketi Maintenance Pack 2 beetaversioon, mis tagab täieliku kokkusobivuse Windows Vista’ga.

Peale efektiivsuse kahjurprogrammide eest kaitsmisel, pöörasid Virus Bulletin’i eksperdid erilist tähelepanu sellele, kuidas viirustõrjetoode mõjub süsteemi kogujõudlusele. Seejuures demonstreeris Kaspersky Anti-Virus 6.0 parimaid tulemusi mitmete parameetrite osas, kaasa arvatud väikseim kiiruse vähenemine pöördumisel täitmis-, süsteemi-, arhiivi- ja meediumifailide ning dokumentide poole toodete vaikesätete puhul.

Nii oli viivitus pöördumisel arhiivifailide poole toote ! vaikesätete puhul kõigest 656 sekundituhandikku (0,656 sekundit). Pöördumisel täitmis- ja süsteemifailide poole oli viivitus nendesamade sätetega 16,39 sekundit ning meediumifailide ja dokumentide puhul — 5,234 sekundit. See ületab tunduvalt tulemused, mida näitasid testis osalenud viirustõrjetööstuse ülejäänud liidrid.

Lühike viivitusaeg failide poole pöördumisel on üks tähtsamaid parameetreid, mis määrab viirustõrjetoote mugavuse igapäevases kasutuses. Suur pöörduskiirus tõhustab märgatavalt kasutaja tööd, muudab selle palju hõlpsamaks ning viib miinimumini sunnitud ootamised ja pausid, mis võivad ebakvaliteetse viirustõrjetoote paigaldusel olla väga suured.

Nagu nentisid Virus Bulletin’i spetsialistid, „peavad paljud kasutajad failide kontrollimiskiirust nende poole pöördumisel hulga tähtsamaks mõjuriks, kui kasutaja nõudmisel käivitatava kontrolli kiirust, kuna sellise viiruskontrolli võib käivitada tööst vabal ajal, kuid töö aeglustumine failide poole pöördumisel segab kasutajat kogu aeg“.

Küberohtude vastase kaitse väga suure efektiivsuse ja suurepärase jõudluse ühendamise eest andsid ajakirja eksperdid Kaspersky Anti-Virus 6.0-le järjekordse auhinna „VB 100%“.