Samsung Electronics Balticsi tarbijaelektroonika ärijuht Sergejs Kostjučenko selgitas, milliseid uuendusi võib näha telerimaailmas sellise kiire arengu juures järgmise viie aasta jooksul.

Tervet seina kattev ekraan

“Samsungi läbi viidud uuringud Baltimaades ja ka mujal maailmas näitavad selgelt, et inimestele on aina olulisem kõrge kvaliteediga sisu nautimine suurel teleriekraanil,” ütles Kostjučenko ning lisas, et vaatamata asjaolule, kus telerite sisu on tänapäeval kättesaadav ka nutiseadmetest, väärtustavad inimesed siiski korralikku kogemust, mis on selgelt teleri eeliseks.
Ta ennustab neid trende arvesse võttes, et järgmise kümnendi jooksul muutub ainsaks teleri valimist piiravaks teguriks seina, kuhu see paigaldatakse, suurus.

Suurusele vastav kvaliteet

“Koos ekraanide suurenemisega peavad tootjad mõtlema ka pildikvaliteedi säilitamise peale,” märkis Samsungi esindaja. “Hiljutine Samsungi QLED TV quantum dot'i ekraanitehnoloogiaga, mis suudab näidata vaatajale 100% värvispektrist, tõestab, et oleme selles vallas sammuke eespool. Tänu HDR 1500 tehnoloogiale saavad vaatajad näha iga detaili täpselt nii, nagu see on mõeldud – ei ole mingit värvide kadu või moonutatud pilti.” Kostjučenko tõi välja, et sellele lisaks nõuab kvaliteetse sisu pakkumine uute tehnoloogiate kasutamist ka selle loojatelt.

Disain peab sammu tehnoloogiaga

Juba praegu uueneb toodete disain koos nende sees oleva tehnikaga, kuid lähiaastatel kiireneb see areng veelgi. Viise, kuidas sobitada telerit ümbritsevasse keskkonda – kasutaja sisekujundusse või tema karakterile vastavalt, lisandub aina enam. Ebatavalised paigaldusviisid, kumerad ekraanid, värvide variatsioonid ja materjalide utiliseerimine on ainult mõned neist meetoditest.

Juhtmevaba

“Tänapäeval on juhtmevabad kõrvaklapid, kõlarid ja laadijad osaks meie igapäevaelust ning tõestuseks tehnoloogilisest progressist. Ma usun, et järgmise viie kuni kümne aasta jooksul võime ka teleri ühildada teiste seadmetega juhtmevabalt, näiteks mängukonsooli, digiboksi ja Blu-Ray mängijaga. See hõlbustab kindlasti ruumi interjööri loomist ja asjade paigutamist,” kirjeldas Samsungi ekspert tulevikku ning lisas, et voolujuhe on tõenäoliselt viimane takistus, mis paneb teleri ühel kindlal kohal seisma.

Viie viimase aastaga täiesti juhtmevabaks.

Teleri piiritlus sulandub

Sergejs Kostjučenko näeb, et teler on juba praegu nagu suure ekraaniga arvuti. Mehe sõnul areneb järgmiste aastate jooksul tehnoloogia sedavõrd kiirelt, et telekast saab kodu keskne juhtimisvahend – kaugjuhimise abil saab tulevikus kasvõi tööl seadistada koduseid signaale, jälgida valvekaameraid, sättida toa õhutemperatuuri ja paljut muud. Juba praegu on raske seadmeid üheselt määratleda, kuna piirid, kus lõppeb teler ja kus algab mängukonsool või muusikakeskus, on hägused. Tulevikus võib oodata aga veelgi suuremat ühte sulandumist.

Lisainfot leiab Samsungi kodulehelt.

Vaata, kuidas QLED TV Smart Hub toob kogu vajaliku sulle kätte ühe hetkega.

Jaga
Kommentaarid