Äsja on teatanud Microsoft, et XP eluiga pikendatakse 30. juunini 2008. Arvutitootjad on siiski A ja O ning tarkvarahiid ei saa ilma nendeta eksisteerida. Arvutitootjate promotud downgrade Vistalt XP’le oli selge vihje, et “nii edasi minna ei saa.” Seda väga viisakalt väljendudes. Kindlasti oli nii mõnegi suure otsustaja mõtteis karme ja vängeidki sõnu Vista aadressil.

Lisaks XP müügi pikendamisele on Microsoft pandud veel teisegi fakti ette ja sunnitud sellele adekvaatselt reageerima. Nimelt pikendati Windows XP Starter Edition müügiperioodi lausa kaks ja pool aastat ehk 30.juunini 2010. Röögatuid võimsusi tarbiv Vista lihtsalt ei sobi madalama hinnaklassi masinatele ja neile jääb veel mõneks ajaks võimalus mõistliku ressursitarbega op.süsteemi kasutada.

Sellega võib esialgu “operatsioon Vista” lõppenuks lugeda. Põhimõtteliselt oli see läbikukkunud turundus, kus toode oli praak aga ootused läbi reklaamide liiga suured. Niiväga tahaks ameeriklastele meelde tuletada vanarahva tarkust: ära enne vanasse kaevu sülita, kui uus valmis pole!