Nurgakivi asetasid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Eesti Infotehnoloogia SA juhatuse esimees Toomas Sõmera, IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe, AS Facio Ehituse juhatuse esimees Toomas Tromp ja IT Kolledži üliõpilasesinduse esimees Mart Loorits.

Nullist peale täiesti oma kooli ehitamine on nüüdseks lammutatud Sakala keskuse naabrina tegutseva Eesti populaarseima infotehnoloogiaharidust pakkuva kõrgkooli unistuseks olnud juba aastaid. Viimasel õppeaastal üleelatud avaldusteuputus sundis projekti kiiremini käivitama. “Kolledž vajab arenguks normaalseid ja kaasaegseid õpitingimusi,” ütles IT Kolledžit haldava Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse (EITSA) juhatuse esimees Toomas Sõmera. “Uues hoones saame juurde nii klassi-, seminari- kui ka laboriruume, saame võimaluse veelgi paremini korraldada nii taseme- kui ka täiendõpet.” Kõige rohkem teeb heameelt, et ka ratastoolidega liikuvad õppurid saavad nüüd probleemivabalt kolledžisse õppima asuda. “Meil on olnud mitmeid tublisid noori, keda kursusekaaslased on iga päev treppidest üles ja alla aidanud, nüüd hakkab liikumine toimuma liftiga, mida pole minu teada välja pakkuda just väga paljudel Eesti kõrgkoolidel,” lausus Sõmera.

IT Kolledži uus õppehoone kerkib Raja tänavale Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopol`i vahetusse naabrusesse, pidades asukohavahetusega silmas ka kasvavat koostööd mõlema asutusega rakendusliku IT kõrghariduse kvaliteetsel läbiviimisel. Toomas Sõmera sõnul nähakse koostöös olulist sünergia kasvu.

“Uus maja ei tähenda mitte lihtsalt arvutiklasse ja laboreid — neid loomulikult ka — vaid kohta, milles põlistatakse IT Kolledži sisekultuur ning nägu; kohta, milles täna 7-aastane Kolledž areneb täisealiseks,” märkis IT Kolledži rektor Kalle Tammemäe. ”Uue hoone ehitus sisendab kindlust ning nüüd, kus tulevik on selgelt välja joonistunud, töötame juba paljuski uue keskkonna ootuses ja nimel.”

Hoone projekt on valminud AS Meistri Projektis, arhitekt on Eero Palm Palm-E Arhitektuuribüroost ja hoonet ehitab AS Facio Ehitus. Kui praegune õppehoone on kohandatud õppetöö läbiviimiseks, siis uus õppehoone on spetsiaalselt projekteeritud IT Kolledži vajadusi silmas pidades. Arvestades IT Kolledžis õpetatavate IT-erialade populaarsust ja iga aastaga järjest suurenevat sisseastujate arvu annab uus õppehoone eelkõige võimaluse senisest rohkem tudengeid vastu võtta. Kui praegune õppehoone mahutab kuni 450 tudengit, siis uus õppehoone mahutab korraga üle 600 tudengi. Arvestades järjest kasvavat e-õppe osatähtsust õppetöös võimaldab uus õppehoone vastu võtta veelgi enam tudengeid. Uue õppehoone viiele korrusele on projekteeritud suured ja praktiliste lahendustega auditooriumid, samuti moodsad arvutiklassid ning oluliselt tuleb juurde eriotstarbelisi laboreid.

Uus õppehoone valmib 2008. aasta alguseks ja seal saab olema 3676,7 m2 kasulikku pinda. Hoone lepinguliseks maksumuseks on 95,6 miljonit krooni. Tänu paigaldatud veebikaameratele saab uue maja valmimist vaadata ka reaalajas: www.itcollege.ee/kolledz/uus_maja