“IT Kolledzh eeldab sel aastal õppekohtadele kandideerijate arvu olulist suurenemist,” teatas IT Kolledzhi rektor Kalle Tammemäe. “Suuremahuline riiklik koolitustellimus kinnitab IT riikliku prioriteeti ning vajadust IT spetsialistide rakendusliku koolituse järgi tehes kõrgetasemelise IT hariduse kättesaadavaks.”

Riiklik koolitustellimus ja akrediteeritud õppekavad on IT Kolledzhile andnud erakõrgkoolile vajaliku stabiilsuse. IT Kolledzh jätkab endiselt tihedat koostööd erasektoriga, mis on taganud kolledzhi IT õppekavade taseme ja on vajalik nende pidevaks arenguks. Ka uuel õppeaastal avatav eriala “Infosüsteemide analüüs” on välja töötatud koostöös erasektoriga. Uue eriala eesmärgiks on leevendada tööjõuturu vajadust äriprotsessides orienteeruvate IT spetsialistide järgi. Õppetöö sellel erialal hakkab toimuma õhtuses õppevormis, võimaldades töötavatele noortele omandada kõrgharidus töö kõrvalt.

Seoses riikliku koolitustellimusega ja uue eriala avamisega on sel aastal muutunud IT Kolledzhi sisseastumistingimused. Vastuvõtu pingerida moodustatakse matemaatika, emakeele ja võõrkeele riigieksami tulemuste alusel, aga sisseastumine on võimalik ka ilma riigieksamiteta.