Kuid sellest hoolimata võib edukat firmat tabada häving ja koos sellega teisigi sarnaseid teenuseid. „Meid ähvardab juhtme seinast väljatõmbamine,“ hindab olukorda Pandora asutaja Tim Vestergren. „Internetiraadioid on tabamas vältimatu häving,“ vahendab Vestergreni sõnu Washington Post.

Möödunud aastal otsustas üks segase liikmelisusega USA föderaalorganisatsioon, et internetiraadiod peavad maksma senisest kaks korda rohkem autoritasusid nii autoritele kui plaadifirmadele. Traditsionaalne raadio seevastu selliseid tasusid maksma ei pea ja satelliitraadio peab maksma neid palju väiksemas ulatuses.

Pandora jaoks tähendab see 70 protsenti oodatavast 25 miljoni dollarilisest kasumist, mis Westergreni sõnul tähendab nii tema ettevõtmise kui teiste internetiraadiote jaoks vältimatut hukku.

Möödunud nädalal üritas üks kongresmen vahendada SoundExchange ja internetiraadiote vahelist kokkulepet, millega vähendataks nimetatud tasusid. Kahjuks paistavad pooled olevat teineteisest väga kaugel, sõnas Esindajatekoja liige demokraat Howard L berman.

SoundExchange esindajate sõnul väärivad esitajad ja plaadifirmad senisest suuremat osa internetiraadiote kasumist, kui nad seda siiani on saanud. Seetõttu tahetakse väänata internetiraadiotele selga maks 2.91 USA senti kuulaja kohta tunnis, samas kui satelliidiraadio SiriusXM hakkaks maksma palju vähem ehk 1,6 senti tunnis.

Pandora ja teised internetiraadiod mängivad tavaraadiojaamadest palju laialdasemat muusikavalikut ja seega on ka asendamatuks kanaliks paljudele sõltumatutele muusikutele.