Virtualiseerimine võimaldab jooksutada ühel platvormil mitut operatsioonisüsteemi või rakendust, kasutades selleks sõltumatuid jaotusi, mida saab kohandada IT-haldusteenuste, võrku ühendatud varade kaitsmise ja muude vajaduste tarbeks.

Virtualiseerimistoe abil on ettevõtetel täielik kontroll personaalarvuti ühe jaotuse üle, et jooksutada turva- või haldusteenuseid ilma lõppkasutajat segamata, lubamata kasutajatel samas häirida kriitilise tähtsusega rakenduste tööd. Firmade arvutivõrgud on seega paremini kaitstud viiruste ja muu pahavara eest, kuna võrguliiklus läbib eraldi jaotuse kaudu kontrollsõela juba enne kasutajani jõudmist. Mitmete eraldi jaotuste konfigureerimine personaalarvutis parandab süsteemi hallatavust, sest toetab nii pärandrakendusi kui ka uute operatsioonikeskkondade testimist ja rakendamist.

Intel Pentium 4 protsessoril põhinevaid lauaarvuteid pakuvad Acer, Founder, Lenovo ja TongFang. Lenovo pakub valitud klientidele Inteli virtualiseerimistehnoloogiat kasutavaid prototüüpsüsteeme juba praegu, ulatuslik toetus ka teiste suuremate arvutitootjate seas peaks realiseeruma 2006. aasta esimeses kvartalis. Lisaks on VMware, Microsoft, Xen ja teised juhtivad virtualiseerimislahenduste pakkujad lubanud toetada Inteli virtualiseerimistehnoloogiat tulevaste Inteli protsessoritel põhinevate personaalarvutite ja serverite juures.

Et ettevõtete arvutisüsteemide turvalisust ja hallatavust veelgi parandada, loob Intel veel ühe platvormiuuenduse. Selleks kombineerib Intel 2006. aasta teisel poolel turule toodava kahetuumalise Intel Professional Business Platformi (koodnimega Averill) juures Inteli aktiivhaldustehnoloogia (Active Management Technology) ning virtualiseerimistoe. Virtualiseerimissuutlikkus viiakse ka sülearvutitesse, mida Intel teeb tuleva-aastastel Centrino mobiiltehnoloogial põhinevatel platvormidel.

Serverirakenduste virtualiseerimisest tõuseb ettevõtetele kasu peamiselt nende parema funktsionaalsuse ja töökoormussuutlikkuse kaudu. Intel teatas möödunud nädalal, et on asunud tarnima riistvarasiseselt Inteli virtualiseerimistehnoloogiat toetavaid Xeon MP protsessoreid. Itanium-protsessoril põhinevatel platvormidel asub Intel sedasama tehnoloogiat tarnima 2006. aasta keskel.

Virtualiseerimise plussid ulatuvad ka kodukasutajate ning meelelahutustegevusteni. Tulevikus saavad kodukasutajad luua virtuaalseid jaotusi, eraldades üksteisest erinevad kasutajakeskkonnad — näiteks veebikasutusressursid, tootlikkustarkvara ja videotöötlusprogrammid — ning andes teenusepakkujatele ligipääsu kaugdiagnooside ja -parandustööde tarbeks.